Tuchlovice nastoupí povzbuzeny hezkou výhrou na půdě Lhoty (3:0). Jejich stoper Martin Fitko přiznává, že byť se s velvarským týmem setkávají často, neví přesně, co od něj čekat, poněvadž prošel v létě velkými změnami.

„Je to pro nás velká neznámá," přiznala opora tuchlovických zadních řad. Přestože ve Velvarech pracuje, není, co se týče hry soupeře, o nic moudřejší.

„S některými hráči jako Milanem Vošmerou se ale vídám v práci, kde se lidé o utkání hodně baví a říkají, že se přijedou podívat. Myslím, že uvidí zajímavý zápas, který bude z mého pohledu prestižní," tvrdil osmadvacetiletý stoper, který nemá na loňský vzájemný souboj prvního jarního kola (2:2) dobré vzpomínky. Na umělce v Rynholci nebyl nikým atakován, když si udělal díru ve svalu. Čtvrt roku pak stál.

Z hry svého týmu má na podzim velmi dobrý pocit a věří, že tomu tak bude i v sobotu večer. „Když vidím, jakou mají kluci na tréninku formu, tak myslím, že utkání zvládneme. Hlavně se nám začalo dařit střelecky," uvedl borec, jenž první fotbalové krůčky udělal v přípravce Libušína, pak zamířil do SK Kladno.

Dokonce si zahrál i za Velvary. „Tam jsme ale byl jen víceméně na otočku," poznamenal s tím, že jeho týmu určitě pomůže posila v podobě útočníka Kudely, jenž po pouhých dvou trénincích nastoupil už ve Lhotě.

Jak bylo zmíněno, na hřišti se potká se svým kolegou ze zaměstnání Milanem Vošmerou, shodou okolností rovněž středním obráncem.

Ten očekává atraktivní duel. „Samozřejmě trošku nervozita mezi námi mladými kluky, kteří teď ve Velvarech jsme, panuje. Na hřišti ale odevzdáme maximum," prohlásil čtyřiadvacetiletý zadák, jenž očekává, že podporu diváků nebudou mít jen domácí fotbalisté.

O soupeři prý vědí, že v úvodních kolech těžil ze standardních situací. „Mají vysoké hráče a k nim nově rychlého Kudelu. Na tréninku se máme na co připravit. Musíme hrát jednoduše, nedat jim prostor ke kombinaci a vstřelit víc gólů než oni," prohlásil Vošmera, který ve velvarském áčku kroutí už pátou sezonu.

V jeho kabině ale moc místních hráčů nepotkává. Trio stálic tvoří vedle něj Majtaník s Muchou.

Za jistou výhodu považuje, že co se týče znalosti protivníka, mají Velvary plus. „Je pravda, že kluci, kteří k nám přišli nejsou tolik známí," připustil a dodal, že mladý tým se musí lépe sehrát, aby odváděl ještě lepší výkony.

Na závěr jedna zajímavost ze zákulisí. Velvary měly v merku kanonýra Marka Kincla. Byť byla dohoda na spadnutí, dal jim košem.