PODLE PŘEDPOKLADŮ

Derby soupeřů z opačných pólů tabulky se odehrálo v Klobukách. Favorit ze Hřebče nastřílel během patnácti minut tři branky a podle vedoucího hřebečského týmu Adama Kindla bylo po zápase. Do konce se v pohodě hrající hosté trefili do sítě ještě čtyřikrát (1:7). Hattrickem se blýskl Faktor.
Domácí trenér Jiří Čížek nehledal výmluvy: „Musím to říct natvrdo, rozdíl v kvalitě kádrů je výrazný, soupeř je asi nejlepší v B. třídě. Dnes nás jednoznačně přehrál a zaslouženě zvítězil."

Za porařené snižoval po krásné individuální akci přes tři hráče Svoboda na 1:6. Kindl ocenil hru Klobuk v samém začátku zápasu: „Byly zhruba pět minut lepším týmem, ale úvodní branka Sedláčka tuto pasáž ukončila. Naše vítězství mohlo být i vyšší. Překvapilo mě, že nejlepší hráč domácích Svoboda nastoupil až ve druhém poločase."

Také čtěte: FOTO: Legendární Josef Zlata slaví padesátku

TOTÁLNÍ KOLAPS
V první půli byly Doksy v souboji třetího se čtvrtým lepší, ale své možnosti neproměnily i díky nerovnému hřišti. Po rychlém vedoucím gólu Samka hlavou od zadní tyče Mšec výborně vykombinovala přečíslení a ze své jediné šance srovnala.

Nástup do druhé části Doksům těžce nevyšel. Po pěti minutách prohrávaly o dvě branky a nakonec podlehly rozdílem třídy 2:6. Kouč Martin Škvára vyjádřil své pocity lakonicky: „Totální kolaps, nic víc k tomu nemá smysl říkat."

Škvára junior sice snížil v 79. minutě na 2:4, ale naděje na zvrat žila jen chviličku, přesně řečeno dvě minuty. Poté si Mšec vzala zpět tříbrankový náskok. Hosté tak dali domácím trpkou lekci z produktivity, když proměnili prakticky vše.

SPRAVEDLIVÁ DĚLBA

Dobrá vstoupila do jara výborně. Hned od začátku si vytvořila tlak a již v 9. minutě šla do vedení zásluhou Porazila. Okolo 20. minuty se hra vyrovnala, což se posléze projevilo i na skóre. Hýskov Matějkou po samostatné akci srovnal na 1:1.

Tento stav nakonec vydržel až do penaltového rozstřelu, ve kterém byli úspěšnější hosté. Domácí trenér Vlastimil Hrubý uvedl: „Začátek se nám povedl, k vidění byla krásná hra i šance. Ve druhém dějství jsme si také vytvořili územní převahu, ale bezzubou."

K tomu přispěl i nerovný terén znesnadňující kombinaci. Podle Hrubého je remíza spravedlivá. „Bod je pro nás spíš ztrátou, ale vzhledem k tomu, že jsme si nevytvořili mimo začátku žádnou výraznější příležitost, musíme ho brát."

Nepřehlédněte: Kladenští si stěžují na bezpečnost u centra

SROVNALI V DESETI

Vítězství na penalty nad Libušínem zhodnotil předseda Unhoště Martin Šimáček jako šťastné, vzhledem ke kvalitě soupeřova kádru. „Zisk dvou bodů je pro nás překvapením, s úspěchem jsme moc nepočítali," přiznal s tím, že prohrávali po chybě v obraně, potom však vyrovnali z penalty Neubergerem a stejným střelcem otočili na 2:1. V závěru první půle však nepokryli roh a Baník srovnal na konečných 2:2 Kulhánkem.

„V té době již hrál Libušín oslabený o vyloučeného hráče, o to je větší škoda, že jsme vedení neudrželi," povzdechl si Šimáček. Druhý poločas byl na šance chudší, přičemž hosté nastřelili tyč.

Libušínský kouč Milan Sedlák s díky odmítl průběh utkání okomentovat s oddůvodněním, že se k takovým prasárnám, které se v Unhošti odehrály, nebude vyjadřovat.

HRDINA I PADOUCH

Výborně rozehraný zápas ztratil Braškov na hřišti Trubína. Podlehl 3:5 v mači, kdy měl určitě bodovat. V úvodu vedl i díky trefě Jaroše 2:0, vzápětí však domácí snížili a pak přišel klíčový okamžik zápasu (25.).

„Hrubá nedisciplinovanost ze strany Kuby Jaroše ovlivnila zbytek zápasu, po faulu na svoji osobu se ohnal po soupeři a byl zbytečně vyloučen," zklamaně poznamenal trenér Braškova Jaroslav Želina. Do poločasu domácí stihli vyrovnat, a když po hodině hry rozhodčí uznal spornou branku, byla hra po následných protestech a strkanicích až do konce neurovnaná.

Také jsme psali: Rallye Hořovice už žhaví motory

SOUPEŘE NEDORAZILI

Po kvalitní přípravě se Zlonicím povedl první poločas zápasu s SK Rakovník B nad očekávání. Čtyři minuty před přestávkou vedly 2:0.
Po utkání však domácí trenér Michal Špeta litoval, že z několika dalších dobrých možností nevstřelili alespoň ještě jeden gól.

V druhé půli se totiž role otočily, Rakovník dokázal vyrovnat a připsat si i bonusový bod. „Byli jsme trochu ukolébáni poločasovým výsledkem, Rakovník po pauze trochu přidal, začal běhat a ze dvou využitých standardních situací během čtvrthodiny srovnal," řekl Špeta a dodal, že ke konečné remíze přispěla i dvě vynucená střídání, která ovlivnila kvalita domácího týmu.

Aleš MORAVEC