Trio možných soků se totiž ve stejném čase bude prát o to, aby nechytilo černého petra. Aktuálně je na tom nejhůř Brno, které má horší bilanci s Vítkovicemi i Pardubicemi, navíc hostuje na Spartě, kde se vyhrává těžko. Nicméně ani oba soky Komety nečeká snadná práce.

Zdá se, že v Kladně půjde o body spíš soupeři ze západních Čech. Vary musí do skupiny o udržení, to už vědí delší čas. A s Libercem, který je třináctý o pouhý bod za Energií, se budou tvrdě prát. Vždyť poslední dva celky (poslední Chomutov to má téměř jisté) padnou do baráže.

„Vary možná budou chtít, ale my také, to vás mohu ujistit. Chceme se udržet na sedmém místě a na domácí vítězné vlně, udržet si sebevědomí. A v Kladně opravdu podáváme slušné výkony," tvrdí asistent kouče Rytířů Petr Tatíček.

I sestava bude podle něj kompletní. S jednou malou výjimkou, chytat by mohl Lukáš Cikánek, Chábera by v poslední době hodně zapřažen. „Možné to je. Naopak nenastoupí Kužel, bolí ho přitahovač. Svalové problémy má dál i Macholda, do týdne by ale měl jít na led," jmenuje Tatíček.

A koho by si Kladeňáci do předkola přáli nejvíc? „Já nikoho říkat nebudu, ještě bych urazil toho nahoře. A ono se to ani říct nedá. Každopádně věřím, že můžeme uspět. Už proto, co jsem říkal. Doma hrajeme fakt dobře a sérii doma začneme. Na postup tedy určitě máme," dodal Petr Tatíček.

„Pro nás jsou velice důležité body. Už teď hrajeme play-out a potřebujeme každý bod, abychom se vyhnuli baráži. Takže cíl pro utkání je jasný, musíme vyhrát," říká na úvod asistent Jaromír Kverka.

Karlovarská Energie, Piráti z Chomutova a liberečtí Bílí tygři. To je trojice jistých v bojích o záchranu. Černého Petra dostane jeden ze trojice Kometa Brno, Vítkovice či Pardubice. „Pro nás by bylo nejlepší, kdybychom se potkali s Vítkovicemi. Důvod je prostý. Máme s nimi letos dobrou bilanci a mohli bychom je porazit i v následujících bojích, které nás čekají. Nicméně kdokoliv z té trojice bude mít dostatečný náskok, aby se vyhnul baráži a uhrál si to," pokračuje.

Kromě Litvínova si play-out zahrají všechny týmy ze severozápadních Čech. „Takto jsme se na celou věc ještě nedíval, ale je tomu tak. Vyšlo to tak a my s Chomutovem jsme v tom namočeni. Všichni bychom raději bojovali v předkole, ale to se nedá nic dělat," povzdech si.

Kladno je v psychické pohodě. „Rytíři se dělí na dvě éry. Jednu s Jágrem a druhou po Jágrovi. Kluci s NHL jim hodně pomohli a dostali je až do play-off. Teď se na té vítězné vlně stále vezou. Mají mladý a bojovný celek, který bude chtít doma zakončit základní část vítězstvím. Naší snahou bude jim v tom zamezit. Musíme vyhrát. Nám jde na rozdíl od Kladna stále o hodně," pokračuje Kverka.

Karlovy Vary doma a venku. To je obrovský rozdíl.

V KV Areně dokázala Energie rozstřílet Vítkovice nebo České Budějovice osmi brankami. Venku vstřelí maximálně jeden či dvě branky a s takovouto produktivitou se vyhrávat nedá. „Sám nevím co se děje. Nedokážu si vysvětlit proč hrajeme venku tak odevzdaně a špatně. Chybí nám nasazení i taková ta dravost. Kdybychom měli alespoň nějaké šance z brejků, když nás domácí tlačí, ale my nemáme ani to. Venku musíme naši hru změnit," upozorňuje asistent na lavičce karlovarského celku.