Obránce Tomáš Tenkl mínil, že v druhé půli nebylo těžké po druhém gólu dotáhnout zápas do vítězného konce.

„V prvním poločase nás ale domácí dvacet minut tlačili a nastřelili břevno," uvedl. Jejich nápor utlumil vedoucí zásah, který po pěkném vysunutí Holubem dal v úniku střelou podél gólmana Müller.

„Uklidnil nás ale až druhý gól, pak už jsme si všichni věřili," řekl krajní bek vítězů.

Právě on byl autorem branky na 2:0. Byla poměrně laciná, jeho střela z hranice šestnáctky propadla brankáři mezi rukama.

„To měl určitě chytat, měl jsem štěstí," podotkl pětadvacetiletý fotbalista, který měl původně nastoupit na postu defenzivního záložníka.

Jelikož se Chrobák po rozcvičení necítil fit, zakotvil na levém kraji obrany. „Většinu mi to vyhovuje, v zimě se mi tam však nedařilo, teď jsem ale věděl, že tato varianta může nastat, takže jsem se na ni od čtvrtku připravoval," prozradil.

Na konečných 3:0 upravil sedm minut před koncem Červený.

V Neratovicích prý hráli na zatím nejlepším hřišti na jaře. Vyhovovalo i tvůrcům hry Muchovi a Holubovi, s nimiž jdou výkony Velvar nahoru. „Vyhoví si a chtějí hrát fotbal, to jsme v porovnání s podzimem potřebovali," řekl Tenkl a dodal, že také on cítí formu.

„Hodně nám pomohlo zimní soustředění, kde jsme také stmelili partu," mínil Tenkl a dodal, že pokud by v Neratovicích jako první inkasovali oni, asi by padli.

Neratovice – Velvary 0:3 (0:1, 41. Müller, 66. Tenkl, 83. Červený, žk: 2:1). Velvary: Měsíček – Šalda, Frohna Obrtlík, Tenkl – Beneš (31. Dvořák), Mucha, Holub, Budějský – Müller (86. Ludvík), Červený (79. Komjatý).