Jejich kapitán Marek Mucha míní, že zápasy MOL Cupu s Českými Budějovicemi (1:0) a Hradcem Králové (0:1) je vyždímaly.

"Nevím, co s tím. Asi bychom si měli zahrát s někým z I. B třídy, abychom se naučili hrát dopředu. Se silnými jsme se většinou bránili a teď si nevíme rady," prohlásil s tím, že se trápí a hrají na náhodu.

První branku obdrželi potom, co nedomluvil s brankářem Měsíčkem, jenž mu sebral míč z hlavy a kanonýr Štípek uklízel míč do prázdné. U druhého gólu prohrál souboj druhý ze stoperů Obrtlík, a také pro Popelku nebyl problém trefit odkrytou svatyni.

V závěru úvodní části postupoval sám na gólmana Souše Vašut, avšak než stihl zakončit, soudce pločas ukončil…

Do druhé části hosté zlepšili pohyb, avšak třetí gól v jejich síti, jemuž zřejmě předcházel faul, zápas de facto ukončil. "Měli jsem hlavy dole a byli otrávení," přiznal Mucha a ocenil soupeře, který šel bodům naproti.

„Hráli, běhali, kopali a posílali míče na vysoké útočníky, zatímco my chtěli hrát fotbal, a to se nám nevyplatilo,“ řekl nejzkušenější Velvarák a dodal, že se z toho musí dostat sami. A je nutné si pospíšit, poněvadž teď hostí Motorlet a jedou na hřiště rozjetého Chomutova.

Bylo by dobré, pokud by se uzdravil některý ze čtyř marodů.

Souš - Velvary 3:0 (2:0).
Branky: 21. Štípek, 33. Popelka, 67. Bohata.
Velvary: Měsíček - Šalda, Obrtlík, Mucha,  Stýblo (62. Křtěn) - Budějský, Tenkl, Holub, Pavlíček, Červený (38. Chrobák) - Vašut.