Bilanci si mohou vylepšit v sobotu, kdy budou hosty v tabulce o tři body lepší Souše, jež vyhrála podzimní duel 2:1.

Co bylo Kladnu platné, že asistent Libiše Jiří Kabyl před týdnem plácal jeho kouče Ivana Pihávka po zádech s tím, že je na jaře nikdo tak netočil, když body zůstaly v kapse domácích.

„Trenér soupeře nám to řekl už poněkolikáté. V Libiši jsme regulérně hrubými chybami ztratili tři body," zlobil se stoper SK Jiří Veselý a odmítl, že by v sobotu v Braňanech, kde Souš hraje svá domácí utkání, o nic nešlo, byť spolu hrají celky středu tabulky.

„Vždy o něco půjde. Pořád se na náš tlačí mužstva ze spodku a ani nahoru to nemáme daleko," mínil zkušený, v hlavičkových soubojích takřka neomylný obránce a dodal, že to může být velmi pěkný fotbal, protože se střetnou dva kvalitní týmy.

Navíc Kladno by rádo napravilo podzimní výpadek zaviněný smolným gólem ze závěru zápasu.

Pokud se Veselého tým vyvaruje hrubých chyb, jež v posledních venkovních zápasech jeho tým plodí, mohli by Severočechům porážku vrátit. Podle ´Veselky´ v týmu nadále panuje pohoda, i když je pochopitelně poslední výsledky štvou.

„Důležitě je umět si chyby vyříkat. Nemůžeme být na sebe hodní a hladit se. Třeba po utkání v Libiši jsme si to vyříkali já s brankářem Tesařem," prozradil a litoval, že kiksy negují náročnou přípravu. „Čtyřikrát týdně dřeme, hrajeme dobře a pak si celou práci zkazíme," posteskl si třiatřicetiletý střední obránce.

K zítřejšímu utkání by měla odjet tradiční sestava. Otazník visí pouze nad záložníkem Skořepou, který má potíže se stehenním svalem.

„Doufám, že bude v pořádku, protože hraje dobře a teď dal i krásný gól. Je na něm vidět, že poctivě trénuje," řekl Veselý a přál si, aby zvládli začátek druhého poločasu. Jak v Měcholupech, tak v Libiši, se v této fázi utkání soupeř chytil a nakonec zápas otočil.