Povzbuzeni výkonem a výsledkem ze středeční přípravy v Hořovicích (4:2) půjdou divizní fotbalisté Kladna do zítřejší generálky proti Zličínu, již odehrají na svém hřišti v klasický čas 10.15 hodin.

„Takový zápas jsme potřebovali. Někteří hráči si sáhli na dno svých sil a je dobře, že všichni dali vědět, že do kabiny patří," těšilo po středě trenéra Ivana Pihávka.

Do sobotního duelu by měl mít k dispozici i Jana Procházka a Václava Kalinu, kteří v Hořovicích scházeli, stejně jako odpočívajícího gólman Jaroslav Tesař, jehož dobře zastoupil Jakub Šereda.

Sekretariát fotbalového SK Kladno prozradil nejvěrnějším příznivcům divizního celku cenu permanentních vstupenek na novou sezonu. Jejich držitelé si mohou vybrat v hledišti stadionu Františka Kloze libovolné místo, což platí také pro ostatní návštěvníky.

Klasická permanentka vyjde diváka na 520 korun, zlevněná pro důchodce a invalidní důchodce na 260.

Běžné vstupné zůstává 40 korun, přičemž děti nad patnáct let zaplatí polovinu. Zdarma mají vstup ty, jejichž výška nepřesáhne úroveň spodní hrany okénka pokladny.

Permanentky jsou v prodeji v sekretariátu klubu dnes (13-16 hodin), v sobotu během utkání se Zličínem a také v pondělí (9-13). 

Pár dní před premiérovým zápasem mají i celky krajského přeboru. Také ty čeká poslední přípravné utkání. Kladensko bude v elitní krajské soutěži reprezentovat pětice týmů, přičemž tři budou nováčky.

Velvary dopilují formu v sobotu v domácím duelu s dorostem Meteoru Praha 8. „Měli jsme hrát s áčkem, pak s béčkem, jenže to zrušili. Nakonec na nás zbyl dorost," řekl předseda klubu David Vedral a doufal, že zápas bude mít kvalitu. 

Lhota vyzve v neděli v 17.30 nováčka I. A třídy Jedomělice. Trenér Petr Cais by měl mít také k dispozici všechny hráče, včetně těch z Kladna. „Na konkrétních jménech se domluvíme v pátek odpoledne," přiblížil.

Třetí z noviců – Tuchlovice, si pozvaly na nedělní dopoledne (10) do Srb divizní Libiš. Na těžkého protivníka však Tuchlovičtí vyrukují bez zraněného Fitka, brankáře Pečonky, jenž je na dovolené, a zřejmě i bez rovněž zraněného Kudely. 

Také Hostouň má v generálce divizního protivníka. V sobotu dopoledne k ní přijede až z Mostecka a bude jím celek Souše.

Pátým do party je druhý s přeborem už obeznámený tým Vraného. K poslední přípravě si však oproti jiným pozvali Vranští přece jenom slabšího protivníka. Stejně jako Lhota vyzve soupeře z I. A třídy, konkrétně Zavidov. Hrát s ním bude v neděli do pěti. 

Rok se sešel s rokem a slánský areál bude opět dějištěm významného mezinárodního měření sil fotbalistek WFC Cupu 2015.
Stejně jako loni se zúčastní největšího evropského klání hráček do devatenácti let osmička celků včetně našich nejlepších týmů Slavie a Sparty.

Skupinu A tvoří: 1. FC Nürnberg, 1. FC Slovácko, FSV Gütersloh 2009 a AC Sparta Praha, v béčku se potkají: SK Slavia Praha, Sztorm Gdynia, ŠK Slovan Bratislava a Ferencvárosi TC.

Turnaj zahájí v 16.00 hodin dvě ze čtyř pátečních utkání Nürnberg – Gütersloh a Slovácko – Gdynia. V sobotu v 9.00 hodin začnou program zápasy Nürnberg – Slovácko a Slavia – Gdynia.

Maratón šestnácti zápasů zakončí nedělní souboje o pořadí, které začnou na hlavní ploše v devět hodin a v patnáct bude turnaj slavnostně zakončený. 

Sobota 1. srpna
Přípravy: Kladno – Zličín (10.15), Velvary – Meteor 8 dorost (17), V. Dobrá – K. Žehrovice (10.15), Hostouň – Souš (10), Zichovec – Peruc (17.30).
Neděle 2.srpna
Přípravy: Hostouň – Tuchoměřice (18), Lhota – Jedomělice (17.30), Tuchlovice – Libiš (10, hř. Srby), Vraný – Zavidov (17), Slaný B – Braškov (18).
Sobota 1. a neděle 
2. srpna
Šestnáctý ročník memoriálu Jaroslava Černého se bude hrát na hřišti Sokola Uhy. V 15 hodin nastoupí Černuc proti Sazené a dvě hodiny na to domácí proti Neuměřicím. Druhý den se bude hrát ve stejné časy o pořadí.
Memoriál Jana Burgra pořádá SK V. Přítočno. V sobotu se střetnou Kročehlavy s Dobrovízí (15) a domácí s Červeným Újezdem (17.30). Druhý den se bude hrát o pořadí.