Novo vyhrálo na jaře co se dalo a po brzké vedoucí brance Lolloka možná až příliš podlehlo dojmu, že snadno vyhraje i v Hýskově. Odsud se ale body snadno nevozí a vše se rychle potvrdilo. Dokonce super rychle, protože už v 16. minutě to bylo 3:1 pro domácí. „Nejprve se rozestoupila při jejich trestňáku naše zeď a pak jsme nepokryli dva rohy po sobě. Oba na zadní tyč a hráč byl neobsazen,“ objasnil kouč Nova Pavel Filip důvod pádu jeho týmu.

Ten se sice snažil s výsledkem něco udělat, času bylo habaděj, ale nevedlo se mu, naopak měl několikrát štěstí při dalších tutovkách Hýskova.

„Není to výmluva, ale hřiště mají nerovné a to vyhovovalo spíš jim, měli totiž výškovou převahu. Je to škoda,“ posteskl si Filip, jehož tým nyní čekají dva zápasy doma, s Tuchoměřicemi a Doksy.

Oba tyto týmy se utkaly ve vzájemném souboji, v němž se konečně prosadili borci Doks. Jejich hladká výhra 3:0 se nečekala, ale kouči Martinu Škvárovi dobře vyšel taktický tah, když do útoku vytáhl exvinařické duo Šoffer – V. Mařík. Právě Šoffer přezdívaný Crouch otevřel skóre už do přestávky.

„Oba kluci si na hrotu docela rozuměli, přece jen se znají,“ pochvaloval si Škvára, jemuž se kromě výsledků líbila i hra mužstva, přesto ale stoprocentně spokojený nebyl.

„To nemohu být nikdy. Navíc jsme opět nějaké šance zahodili, to mě štve nejvíc. Na druhou stranu ale musíme být rádi, protože ještě za bezbrankového stavu měli tutovku i domácí, tam nás podržel Čenda Kieryk,“ pochválil gólmana.

Kromě Šoffera se trefil i spalovač utkání Větrovec a čerstvý ženáč Vlasatý.

Kritická už je situace Stochova. V Mutějovicích doplatil na špatný úvod, když brzy třikrát inkasoval, a to měl ještě štěstí, že rozjetí domácí nepřidali další trefy. Místo toho je potrestal klučka parádním snížením na 3:1, a když v 56. minutě přidal trefu i Šubin, vypadalo to na drama.

Ale opravdu jen chvilku. Hned po rozehrání našel Roubík Staňka, ten přeloboval gólmana Holana a domácí měli zase klid, navíc Staněk zvýšil na 5:2. „Sestup se nezadržitelně blíží, ale bojovat budeme stejně,“ slibuje stochovský František Štětina.

Hýskov – Novo Kladno 3:1 (3:1). Branky: 8. Šmejkal, 13. a 16. Sechovec – 6. Lollok.

Tuchoměřice – Doksy 0:3 (0:1). Branky: Šoffer, Větrovec, Vlasatý.

Mutějovice – Stochov 5:2 (3:1). Branky: 7. Roubík, 12. Kafka, 27. Koláček, 57. a 67. Staněk – 33. Klučka, 56. Šubin.

Jeneč – Loděnice 1:1 (0:0). Branky: 80. Jar. Kotík (pk) – 66. Herejt.