„Netajíme se tím, že máme postupové ambice," přiznal po turnaji kapitán Petr Suchý a oprávněně si pochvaloval herní projev týmu, do kterého se v létě vrátili z hostování v krajských soutěžích odchovanci. S borci jako Tůma (Braškov), Šoffer a možná i Mařík (oba Doksy) nízké cíle ani mít nemohou.

Vinařičtí v prvním utkání zmydlili Dubí 6:1, přičemž to byli oni, kdo první inkasoval. Pokořil je R. Duda. Pak už se vlnila síť výhradně za zády soupeřova gólmana. Dvakrát ho překonali Lupták a Suchý, jednou Šoffer a Sokol.

Ve finále narazili na domácí Baník, při kterém stálo štěstí už na začátku utkání při břevnu Luptáka. Ani další šance nevyužili, stejně jako na druhé straně v útoku hrající brankář Švermova Kolumbič, který také na chvíli zaskočil mezi třemi tyčemi za zraněného ex-vinařického Janjiče.

Gól padl až dvacet minut před koncem finálového mače. A byly to opět Vinařice, kdo první inkasovaly po hlavičce Segeda. Už za minutu ale bylo srovnáno zásluhou pěkné trefy Dlouhého, na jehož nohu rozehrál standardku Tůma. Ve zbývajících minutách orazítkovala švermovskou tyč bomba Tůmy a na břevnu skončila střela Šoffera.

V penaltovém rozstřelu byl jediným neúspěšným exekutorem domácí Végh, jehož střelu zastavila tyčka Havlenovy brány. Švermovský mladík ale pomohl svému týmu do finále hattrickem, jímž otočil nepříznivý vývoj semifinálového zápasu se Slavojem Kladno (4:2).

Ten vyhrál poločas díky trefám Hroneše a Minase. Na výhře protivníka se jednám zásahem podílel také Kuna.

Vinařické borce primát ze hřiště blízkého souseda obzvlášť potěšil. „Myslím, že jsme byli herně o kousek lepší," mínil Suchý. Bývalý hráč Vraného si ale uvědomuje, že pokud jeho tým nevylepší disciplínu a nechá se hloupě rozhodit třeba chybou soudce, nemusí v nastávající sezoně dosáhnout na nejvyšší mety.

„Je pravda, že tam nám to trošku skřípe, určitě na tom musíme zapracovat," uvědomuje si vinařický kápo a dodal, že s hráči Švermova mají dobré vztahy, byť rivalita mezi nimi existuje.

V závěru finále přesto bouchly saze jednomu z nejlepších hráčů na hřišti, obránci vítězů Doležalovi. Naštěstí byl zažehnutý konflikt včas uhašen.

Zápas o třetí místo mezi Dubím a Slavojem vyzněl poměrem 3:1 pro dubské borce, kteří se museli obejít bez kanonýra Nachtigala, jenž se po letech vrací z Braškova na nějaký čas domů. V první půli ho zastoupil R. Duda a z pokutových kopů Tuana s Bednářem.

Po obrátce korigoval Valtr, nová tvář Slavoje. Odchovance Vlašimi získal klub od vlakového nádraží jako volného hráče, poněvadž nebyl zaregistrovaný. Vypadá to, že by mohl být posilou stejně jako brankář Míšek, který si sáhl na obě penalty.