Společnost Fanda group společně s Letištěm Praha však do Středokluk nasměrovala i doprovodné akce. Patrony budou kromě herce Davida Novotného i úspěšný automobilový závodník David Vršecký, který dokonce v sobotu jednoho vylosovaného výherce sveze tahačem na trati ze Středokluk do Makotřas. Dvojnásobnému mistru Evropy v závodech tahačů a členovi známé stáje Buggyra položil Kladenský deník několik otázek a David, jenž nedávno vyhrál závody ME v italském Misanu,  ochotně odpověděl.

Davide, co vy a fotbal, jak to jde k sobě?
Z kolektivních sportů preferuji spíše hokej, už proto, že jsem kdysi utrpěl těžké zranění kolene. Na fotbal se ovšem rád podívám a několikrát jsem byl svědkem zápasů v závodním depu. Musím přiznat, že zejména někteří španělští mechanici umí s míčem kouzla.

Jak se těšíte na projekci ve Středoklukách, kde mimochodem představíte i svůj vůz a budete se podepisovat při autogramiádě?
Život i truckracing je boj. Takže těším!

Co vás spojuje s fotbalem? Míč a tahače spolu nepasují?
Když se to umí, dokáží fotbal i motoristický sport nabídnout fanouškům úchvatnou podívanou. Nejsem znalec, nicméně když vidím kousky hráčů jako Ronaldo, Messi, Rooney, bývá mi blaze po těle. Mám výhodu, že nejsem klubista, nejde mi o výsledek, ale o hru, kterou si dokážu pasivně u televize užít.

Jsou nebezpečnější tahače nebo fotbal?
Před zraněním kolene jsem se občas snažil. Jako docela sebekritický člověk ale nevím, jestli to, co jsem předváděl, šlo nazvat hrou. Pakliže vezmeme tahače a fotbal jako souboj soupeřů proti sobě, pro soupeře představuji určitě větší nebezpečí v kabině tahače, než na fotbalovém hřišti.

Za jak dlouho byste dorazil tahačem ze Středokluků do Prahy na Václavák?
Záleží na počasí a stavu bdělosti dopravní policie. A schopnosti účastníků silničního provozu včas uhnout. Asi se nad tím zamyslím (úsměv).

Na co se ještě chystáte v sezoně?
V italském Misanu jsem vyhrál dva závody a konstatoval, že vítězit je krásné. takže se chystám vyhrávat. Čím častěji, tím lépe.

Program, sobota 16. června

18 – 19 hodin: Představení a autogramiáda patronů akce:

Závodní jezdec týmu Buggyra David Vršecký, dvojnásobný mistr Evropy v závodech tahačů sveze vylosovaného vítěze soutěže pořadatelů na trati mezi Středokluky a Makotřasy.

Herec David Novotný známý jako „Jarda Kužel" z filmu Okresní přebor.

19 – 20 hodin: Prezentace závodního tahače Buggyra

20.45 hodin:
Velkoplošná projekce zápasu ČR – Polsko