Mladíci na zkoušce už vědí, co to obnáší

Zkušený jedomělický gólman Martin Cílek se poprvé zapojil do zápasové přípravy a přivítání s rokem 2015 pro něj nebylo přívětivé. Někdejší snajpr pražské Sparty Kincl mu dal ve 25. minutě dva slepené góly, po přestávce dokonce nabitá sestava Zbuzan vstřelila za čtvrt hodiny čtyři góly. Není divu, že z toho byl nakonec tvrdý debakl 2:8 (0:3), který zmírnili svými zásahy pouze Křivák a Horák.

„Postavili jsme zkušenou osu Janda, Nedvěd, Mrština a na tu jsme nabalili hlavně mladé hráče, které zkoušíme. Aby věděli, co to obnáší, což také poznali," komentoval vysokou porážku předseda Jedomělic Josef Nedvěd.
Výsledek ho zase tak moc neštval. Jeho tým hrál dopředu také slušně, vytvořil si minimálně šest velkých šancí, ale třikrát mířil do tyče, dvakrát pak selhal i střelecký talent ze Smečna Mucha. „Jim to tam padalo, nám ne. Hlavně byli lepším týmem. Sešla se jim plná sestava a byli herně jinde než my. Na druhou stranu na takové soupeře v B třídě nenarazíme a pro kluky to byla dobrá prověrka," nepanikařil Nedvěd.

Dobrá našla shodné střelce

Skupinu na Aritmě hraje také Velká Dobrá, která se Zbuzany uhrála před týdnem remízu 2:2. Stejné střelce jako před týdnem, Hovorku a Andruchoviče, našla také v sobotu, kdy přesně zopakovala výsledek – s Aritmou B remizovala 2:2 (0:2). „Do poločasu nedal Libecajt dvě tutovky a my sami vyrobili dvě chyby. Horší jsme ale nebyli a po obrátce už jsme byli lepší. Vyrovnání bylo zasloužené, navíc jsme hráli v hodně splácané sestavě, protože se objevily nějaké virózy," konstatoval docela spokojený trenér Čechie Petr Fíman.

Kat Hostouně nedal Doksům moc šancí

Ve skupině radotínské narazily Doksy na soupeře, který hraje o dvě soutěže výš. Účastník krajského přeboru Jíloviště, který na podzim porazil i Hostouň 6:2, byl lepším mužstvem a vyhrál 3:1 (2:1). Dobře trestal chyby v rozehrávce Doks, které odpověděly Větrovcem jen na první zásah soupeře.

Přesto trenér Martin Škvára, stejně jako jedomělický Josef Nedvěd, hledal hlavně pozitiva. „Takové zápasy mají jedině přínos. Soupeř byl lepší, ale minimálně do poločasu jsme byli celkem vyrovnaným soupeřem. Ve hře jsem našel hodně negativ, to je jasné, ale z těch se poučíme," řekl Škvára, který tradičně do Prahy bere vždycky jen patnáct hráčů s tím, aby měl kompletní kádr Doks odehrán zhruba stejný počet minut v celém turnaji.

V příštím kole zasáhnou do hry opět všechny tři celky. A všechny v sobotu 24. ledna, kdy se Velká Dobrá střetne s Prahou 1999 (11.30), Jedomělice s Vonoklasy (13.30) a Doksy opět v Radotíně s Hvozdnicí (11.30).