Kladno v neskutečném úvodu před pěti stovkami diváků poslal do vedení Štoncner už ve 3. minutě, ale po rozehrání strašecká posila z Dukly Pospíšil využil chybného vyběhnutí gólmana Obrciana a vyrovnal. Za další minutu měl tisíci procentní možnost opět Štoncner, ale sám před gólmanem Kutem se ukličkoval.

Hostům ale bylo dlouho úzko. Strašecí se rozehrálo a mělo obrovské šance. Jenže Ducár i Vašák mířili z jasných pozic nad.

Nemuseli být smutní. Kladenská letní  posila Veselý jim doslova nabídla vedoucí branku, když na půlce nahrál Fraňkovia při následném úspupu tečoval ránu domácího kanonýra tak, že na ni Obrcian nedosáhl – 2:1.

Do konce poločasu se Kladno trápilo a srovnalo se až po obrátce. Zkušený Procházka prostrčil míč středem Štoncnerovi a jeho pokud veterán Kut pouze lízl k tyči – 2:2 (55.).

Štoncner pak mohl po rohu i rozhodnout, ale hlavičku zblízka netrefil ideálně. Jinak nevýrazný Tóth pak obešel tři hráče, ovšem rána mu nesedla, a tak klidně mohlo udeřit na druhé straně. Další Obrcianovo zaváhání zachránil na brankové čáře Výborný a trestný kop z ideální pozice Fraňkovi mladý kladenský brankář lapil.

O bodu navíc rozhodl až penaltový rozstřel, v němž nezaváhali kladenští střelci Holeček (kopl exkluzivní padáček jako bájný Panenka), Hanzlík, Šmucler i Kraus. Za domácí hned při první ráně zaváhal Franěk (málem přepůlil břevno), pak je sice udrželi ve hře Ducár s Farkašem, ale Pospíšila vychytal Obrcián.

„Bod navíc je fajn, pět bodů po dvou kolech je dobrý start. Nicméně z výkonu jsem rozladěný. Pořád děláme moc individuálních chyb a ty nás srážejí. Hráči možná podlehli atmosféře, mladí před tolika lidmi nikdy nehráli. Zlepšili jsme se až po přestávce," hodnotil duel kouč Kladna Ivan Pihávek.

Další zajímavosti z utkání čtěte v pondělním tištěném Kladenském deníku (18.8.)

Sokol Nové Strašecí – SK Kladno 2:3 na penalty (2:1). Branky: 4. Pospíšil, 22. Franěk – 3. a 55. Štoncner, roz. penalta Kraus. Rozhodčí: Šlapák – Hanilec, Sziczkay. ŽK: Ducár, Franěk – Tóth, Procházka, Obrcian. Diváků: 500.

Nové Strašecí: Kut – Milec, Bidrman, Duchoň, Ducár – Mžourek (76. Kapoun), Pospíšil, Farkaš, Vašák – Franěk, J. Mrázek (58. Krupička).

Kladno: Obrcian – Suchý, Hanzlík, Veselý, Výborný – Procházka – Štoncner (81. Holeček), Tóth, Bořík (77. Šmucler) – Kraus.