A mohlo být hůř. Za čtvrt hodiny v hlavičkovém souboji spadl z výšky přímo na obličej podhrotový útočník Jiří Růžička a nosítka byla uvedena opět do stavu pohotovosti.

Z kladenského borce se řinula krev a bylo vidět, že je v stavu podobném boxerskému K.O. „Moc si to nevybavuji, protože jsem byl několik vteřin v bezvědomí. Vnímat jsem začal až za čárou," přiblížil Růžička. Sice se necítil ve své kůži, na hřiště se ale vrátil a utkání dohrál. „Samozřejmě mě napadlo, že bych měl střídat. Chtěl jsem to ale zkusit," přiznal. Kdo jedenadvacetiletého nezmara zná, tak tím nebyl překvapený. Pavel Bartoš na střídačce poznamenal cosi o Zekonovi (známý valašský silák).

Ani ve zbytku víkendu nebyl Růžičkův zdravotní stav ideální, proto podstoupil v pondělí vyšetření, jež prokázalo lehký otřes mozku.

V úterý už byl na tréninku, aby se mohl s týmem připravit na sobotní dopolední domácí duel s Lovosicemi, které loni na neutrální půdě v Travčicích porazili 3:1. Severočeši jsou farmou Ústí nad Labem, jež hraje už v pátek, takže je pravděpodobné, že budou posíleni podobně jako Chomutov.

„Doufám, že doma potvrdíme fazonu a vyhrajeme o dva góly," přeje si Růžička a připomíná, že za soupeře by mohl nastoupil jeho jmenovec Petr, jenž v Kladně hrál a teď pokouší fotbalový osud v Ústí.

„Říkal, že se uvidí až podle toho, zda bude hrát v pátek," prozradil útočník Kladna, jenž ale má na kontě jediný gól! „Skoro v každém utkání mám šanci, musím v zakončení zachovat větší klid," kaje se s tím, že v nastávajícím zlomovém trojboji (Lovosice, Úvaly, Č. Brod) by měli získat potřebné čtyři body, tolik by prý mělo podle trenéra Ivana Pihávka stačit k záchraně.

Nejsilnější stránkou Jiřího Růžičky je neuvěřitelná fyzická kondice, která je platná při náročném presinku. Sám tvrdí, že individuálně se jí nevěnuje, na maratonský běh by si však troufl! Na druhou stranu ví, že musí zlepšit přihrávku, která často maří jeho úsilí.