Doksy zvládly kvalitní bitvu ve Hřebči až po penaltovém rozstřelu (2:2). Vedoucí jejich mužstva Josef Pavlíček a hřebečský bafuňář Štěpán Sádecký se shodli, že zápas měl výbornou úroveň. V žádném případě to nebyl přátelák.

V čem si také notovali byl poměr sil na hřišti. První půle patřila hostům, druhá jednoznačně domácím, kteří ale mohli poločas prohrát o dva góly pokud by však po Stuchlého brance netrefil Kostka jen břevno.
Po obrátce vyrovnal Baranec a skóre otočil Servus. Čtyři minuty před koncem  z ojedinělé akce srovnal angličanem Zlata.

V penaltovém rozstřelu měl jako první postup na noze dokeský Stuchlý. Nedal však a vzápětí ho podržel brankář Kieryk, jenž kryl pokus Kotta. „V poslední době je to jeho zvykem," se smíchem připomněl Sádecký zápas s Dobrou, ve kterém Kott rovněž selhal.

Posléze o jménu postupujícího rozhodl Zlata, podle Pavlíčka nejlepší hráč vítězů, na které čeká ve čtvrtfinále třetitřídní Dobříč, jež mimo jiné vyřadila i Slaný a v neděli Hořovicko B. 

Hřebeč nezvládla penalty potřetí v řadě. Naposledy to bylo nedávno v semifinále národního poháru s Jílovým.

Velké Přítočno ztroskotalo na Mutějovicích, jimž podlehlo 2:3. I tak je působení celku okresního přeboru  příjemným překvapením letní soutěže.

„Chtěli jsme ale jít dál," přiznal zklamaný kouč poražených Petr Kremláček. V duelu s týmem z Rakovnicka se museli obejít bez borců SK Kladno Holečka a Štoncnera, kteří mu vypomáhali v předešlých kolech.

Důraz hostů na přítočenské borce platil a nutno říct, že díky tomu se na hřišti jiskřilo.

„Místy to bylo dost vyhrocené. Myslím, že to s důrazem přeháněli. Podle mne o jejich postupu  rozhodl vyšší počet zkušených hráčů a naše nižší kvalita při zakončování," řekl Kremláček, jehož tým vedl díky Šilerovi 1:0.

Když Mutějovičtí po změně stran odskočili na 1:3, soustředili se na obranu. Jícha ještě vykřesal jiskřičku naděje alespoň na penaltový rozstřel, jenž jeho týmu už dvakrát vyšel,  vyloučení Ziebera ji ale uhasilo.