„Změna přichází po zralé úvaze a vyhodnocení našeho dosavadního působení v právě končící sezoně. Chtěli jsme, aby nově složená trenérská dvojice převzala mužstvo ještě před koncem sezony a měla tak dostatek času ho připravit na nový ročník. Naší snahou bylo plynule a kontinuálně navázat na doposud odvedenou práci současného realizačního týmu a na to dobré co bezesporu v této sezoně odvedl. V nejbližších dnech nám ještě zbývá vyřešit obsazení pozice trenéra brankářů," vysvětlil změnu předseda Sokola  Jiří Hondl.

Zároveň poděkoval za odvedenou práci asistentům Miroslavu Supáčkovi, Josefu Vacovskému a Tomáši Bystřickému, kteří realizační tým opouštějí.  "Miroslav Supáček se bude naplno soustředit na práci u B mužstva a naší mládeže," doplnil Hondl.

Zdeněk Hašek sbíral první úspěchy u mládeže SK Kladno (s dorostem postoupil do nejvyšší soutěže), pak vedl divizní Kladno B, s Vlašimí vyhrál ČFL,  s Kunicemi byl třikrát třetí. Trénoval také Jílové, Zbuzany, mládež na Motorletu a pak dokonce Žižkov, s nímž vyhrál také ČFL a vedl tam i druholigový tým. 

"Musím zdůraznit, že s Martinem Čurdou povedeme tým jako rovnocenní partneři a jsem si jistý, že se domluvíme, máme přátelský vztah," řekl Deníku Hašek, který zatím žádné konktrétní změny v kádru Hostouně neprozradil, ale odtajnil, že přijdou. "Hostouň se sice zachránila, což je pro nováčka dobré, ale dál o záchranu hrát nechce. Proto se bude muset leccos změnit," doplnil pouze.