Chybělo něco málo přes půl minuty, když si Pavel Patera nabruslil za obranu Vítkovic, ale v duelu s gólmanem Šindelářem, jenž stále častěji nahrazuje v bráně zkušenějšího Málka, neuspěl. Kladno se tlačilo za vyrovnáním až do poslední vteřiny, leč neúspěšně. Domácí vyhráli pod novým koučem Pavolem Oremusem i čtvrtý střet v řadě.

Domácí nasadili na Jágra těsnou osobní obranu, která kladenské hvězdě nebyla moc po chuti, ale v první části přinesla své ovoce. Elitě Rytířů se nedostávalo moc místa pro její ofenzivní manévry a taktické šachy v první dvacetiminutovce zůstaly za očekáváním vyprodané ČEZ Arény.
Kladenská esa se z vítkovického klinče dokázala vyprostit v 15. minutě. Jágr adresoval před branku pas na Plekance, který však vyprášil Šindelářův beton.

Svázaná bitva od druhé části začala povolovat a s narůstajícím počtem trestů přibývaly gólové momenty. Jako první udeřili Středočeši. Jágr po návratu z trestné lavice sklepl puk do jízdy Plekancovi, který Šindelářovi naznačil ránu, puk ještě potáhl a do odkryté klece po ledě skóroval.
Vítkovice vsadily na jednoduchost. Bez velkého vymýšlení nastřelovaly puky směrem na kladenskou branku, kde Cháberovi stínovali útočníci. Tato taktika slavila úspěch v 33. minutě, když Barinkova střela od modré čáry přes clonícího Húževku prošla až do sítě.

Radost domácím dlouho nevydržela. Kladnu vrátil vedení hodně kuriózní gól: Bartánus pod tlakem napadajícího Plekance odpálil puk z rohu za vlastní brankou do ramena gólmana Šindeláře, od kterého se odrazil až do sítě. Klasický vlastní gól byl připsán Plekancovi.

Vítkovice na Cháberu ve druhém dějství vyslaly 25 ran a výraznou střeleckou převahu zúročily, když do správné klece pohotovou dorážkou zamířil Strapáč. Obrovskou šanci pak po Jágrově nabídce pohřbil Hlaváč. V úvodu třetí části strhl vedení zpátky na domácí stranu znovuzrozený střelec Huna šestým gólem ve čtvrtém utkání.

Po sérii kladenských vyloučení se hosté vzápětí dočkali přesilovky pět na tři a Jágrovu bombu (kladenská star sama na střídačce malovala plán přesilovky) Šindelář neudržel. Přetahovanou nakonec lépe zvládli Vítkovičtí, kteří se po druhé trefě Strapáče mohly radovat ze čtvrté domácí výhry v řadě. Ale visela na vlásku: v poslední minutě jel při power play už zmíněný Patera sám na Šindeláře Patera, leč neuspěl.

Hlasy trenérů po utkání:

Ladislav Svozil (Vítkovice): „Začali jsme opatrně a chtěli jsme si hlavně hlídat první řadu Kladna, to je alfa a omega jejich výkonu. Hokej byl opatrnější z obou stran, začalo se hrát až od druhé třetiny. Tam jsme se přes další kladenské řady a pak i v přesilovkách dostávali do tlaku a šancí. Když neberu kladenskou první řadu, byli jsme lepší a některé šance ještě zahodili. V závěru přišel obrovský tlak Kladna, ale zvládli jsme to."

Jiří Kopecký (Kladno): „Začátek byl spíš taktický boj, nebylo to moc hezké utkání. Všechno začalo až naším vstřeleným gólem. Bohužel pak jsme měli pět vyloučených a hrát deset minut ve čtyřech je něco, co by se nám nemělo stávat. Vítkovice se v přesilovkách dostaly ke gólům a do tempa. Třetí třetina už byla boj, po vyrovnání jsme věřili, že můžeme uspět. Bohužel z přečíslení jsme hned inkasovali a v závěru se nám i přes několik šancí nepodařilo vyrovnat."

HC Vítkovice Steel – Rytíři Kladno 4:3 (0:0, 2:2, 2:1). Branky a nahrávky: 33. Barinka (Burger), 39. Strapáč (Kuba), 43. Huna (Svačina, R. Polák), 49. Strapáč (Burger, R. Polák) – 27. Plekanec (Jágr, Patera), 36. Plekanec, 46. Jágr (Plekanec). Rozhodčí: Souček, Turčan – Bryška, Čech. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 10.109 (vyprodáno).

Vítkovice: Šindelář – R. Polák, Barinka, Sloboda, Rehák, Malík, Kuba, L. Kovář, Voráček – Klimek, Burger, Húževka – Huna, Roman, Svačina – Bartánus, R. Hruška, Strapáč – Šedivý, Kolouch, Szturc. Trenéři: Oremus a Svozil.

Kladno: Chábera – Kameš, Černošek, L. Procházka, Piskáček, Majeský, Doudera, Macholda, Mocek – Jágr, Plekanec, Patera – Melka, Kuchejda, Dalecký – Strnad, Kuchler, Hlaváč – Lukáč, Eberle, M. Látal. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Vítkovice - Kladno 4:3, Ivan Majeský (vlevo)