PZ Kladno – HC ZUBR Přerov 6:7 sn (2:1, 3:5, 1:0 – 0:0, 0:1)

Utkání začali lépe domácí, když ve 12. minutě vedli už 2:0. Přerov šel ještě do konce třetiny na kontakt, ale Kladno mu po přestávce opět odskočilo a ve 27. minutě zvyšovalo na 4:2. Jenže mladí Zubři čtyřmi góly v řadě rázem odskočili na 4:6. Pézetka v závěru druhé části snížila a v úvodu třetí třetiny Veselým srovnala. A jelikož další branka do konce řádné hrací doby nepadla, nerozhodlo ani pětiminutové prodloužení, musely přijít na řadu samostatné nájezdy. V nich byl jediným úspěšným střelcem přerovský útočník Vladimír Dostálek a zajistil tak svému týmu důležitý bod navíc.

„Začátek utkání jsme měli dobrý, jen byla škoda, že jsme soupeři vlastními chybami dovolili ohrozit branku, čehož Kladno využilo. Kluci ale ukázali velkou chuť do hry a ve druhé části se jim podařilo stav otočit. Třetí třetina a prodloužení byly vabank, vyhrát jsme mohli my, ale také soupeř. Nakonec jsme zvládli nájezdy a máme dva body, se kterými jsme hodně spokojení,“ pověděl trenér vítězného týmu Aleš Verlík.

Jeho protějšek Ivo Kyndl si začátek baráže představoval určitě jinak. „První třetina byla slušná, ale v té druhé jsme měli obrovské problémy s organizací hry. Hlavně co se týká obranné činnosti. Bohužel jsme druhou třetinu prohráli, ale naštěstí se nám hned na začátku té třetí podařilo srovnat. V závěru jsme dokonce měli dvě obrovské šance na rozhodnutí, ale ani jeden nájezd nám nevyšel. V prodloužení gól nepadl a penalty jsou vždy loterie. Chtěli jsme první zápas baráže vyhrát. Porážka nás dost mrzí,“ sdělil po utkání.

Branky a nahrávky: 9. Veselý (Fiala), 12. Fiala (Krumpholc), 24. Šroubek (Dolgoš), 27. Kobes (Hájek), 39. Macháček (Fiala), 42. Veselý (Fiala) – 17. Karola (Kratochvíl), 26. Spěvák, 27. Dostálek, 30. Gremlica (Novák), 31. Zbořil (Rajnoch), 36. Čelko (Dostálek), rozhodující nájezd Dostálek.  Vyloučení: 5:3, navíc Krumpholc (Kladno) 10 minut osobní trest, Rajter (Kladno) 10 minut osobní trest. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 33:61. Diváci: 110. Rozhodčí: Schmejkal – Žemlička, Nepomucký. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:6, 6:6.

PZ Kladno: Černý – Větrovec, Vrba, Dorociak, Krumpholc, Hanuš,Krpelan, Dolgoš, Šroubek, Hovsepjan, Fiala, Macháček, Veselý, Zíma, Hájek, Rajter, Kobes, Marks. Trenér: Ivo Kyndl.

HC ZUBR Přerov: Mánek – Mašíček, Zbořil, Andrýsek, Tomiga, Kundrátek, Šťastný, Duda – Rajnoch, Šnirc, Čelko – Karola, Kratochvíl, Spěvák – Dostálek, Novák, Gremlica – Václavíček, Siegel, Němec. Trenér: Aleš Verlík.

V Havířově Kladenští odpověděli na dvougólový náskok dmácích ještě do první přestávky a vyrovnali. Ještě to stihli po přestávce na 3:3, ale Havířov zase utekl na 5:3.Ve třetí třetině Fiala brzy korigoval, zápas byl pak dramatický, ale závěr patřil Slezanům, kteří přidali ještě dva góly.