Zajímavostí zápasu bylo, že se v základní hrací době prosadili jen Kladeňáci, kteří spolu loni hájili právě barvy Litoměřic a byli mimořádně úspěšní. Zatímco Vítězslav Bílek se vrátil a otevřel skóre v první části po parádní přihrávce Stacha, tak chvíle pořád ještě litoměřického Jaroslava Kally přišla v polovině utkání. To ho fauloval Ptáček (i když se zdálo, že ho dobruslil a vystačil si bez faulu) a Kalla dostal výhodu trestného střílení, které s přehledem proměnil.

Byla to jediná rána, kterou propustil hostující brankář Lukáš Mensator. Proti silnému výběru Litoměřic odchytal výborný zápas, to samé však platí o domácím Pavelkovi, protože Rytíři nehráli špatně.

Nešly jim snad jen přesilovky, na něž byli domácí výborně připraveni. Možná i zásluhou nového trenéra týmu, Miloše Říhy mladšího.

Vyrovnaný duel chtěly vyhrát oba celky, v poslední třetině jejich snaha gradovala. Ale střelci přesní nebyli, byť třeba Skuhravý ohrozil parádně Pavelku i v oslabení.

Prodloužení nerozhodlo, to teprve nájezdy, které Rytířům zatím vycházely (4 vyhrané, 2 prohrané) a zdolali díky nim Litoměřice i v prvním vzájemném duelu sezony. Jenže tentokrát se karta otočila. Ve třetí rundě ještě Rudovský Kladno zachránil poté, co se trefil domácí Nedvídek, ale ten uspěl i v sérii čtvrté, zatímco Rudovský už nikoliv.

"Nebyl to od nás bůhvíjaký výkon, ale zase úplně špatný také ne. Domácí mají vzadu vysoké a silné hráče a bylo těžké se proti nim prosadit. Mohli jsme mít tři body, ale zrovna tak soupeř," hodnotil zápas trenér Kladna Jindřich Lidický. Litoval hlavně toho, že mužstvo nepřidalo druhou branku. "Šance jsme na ní měli, hlavně v úvodu druhé třetiny, pak se ale hra rozkouskovala vyloučeními," povídal a vyjádřil se i k trestnému střílení. "Zdálo se nám, že Ptáček nefauloval, ale rozhodčí to viděl jinak, s tím se nedá nic dělat."

Ve středu se Rytíři představí domácím fanouškům proti atraktivnímu soupeři – Ústí nad Labem s několika ex-kladeňáky v sestavě.

Stadion Litoměřice – Rytíři Kladno 2:1 sn (0:1, 1:0, 0:0 – 0:0). Branky a nahrávky: 30. Kalla, roz. náj. Nedvídek – 14. V. Bílek (Stach). Rozhodčí: Pražák – Jílek, Šperl. Vyloučení: 8:7, navíc D. Růžička (Kladno) 10 min. Bez využití. Diváci: 1460.

Litoměřice: Pavelka – Krstev, Pavlas, Piegl, Šulc, Vašíček, Hronek, D. Bílek, Mikliš – Kalla, Berger, Valášek – Švagrovský, Nedvídek, Beránek – Kopta, Vantuch, Troliga – Ondráček, Racek, Procházka.

Kladno: Mensator – Nash, Repe, Kehar, Růžička, Zajíc, Ptáček – Rudovský, Skuhravý, Pletka – Kindl, Stach, V. Bílek – Horna, Pitule, Redlich – Machač, Lukáč, Dvořáček – Strnad.