Čerti zahájí sezonu o nadcházejícím víkendu v Hradci Králové a Pardubicích, doma se poprvé představí 5. května proti Slavii a nováčkovi z Tuněchod (Chrudimsko). „Jsme rádi, že se nemusíme stěhovat do jiného města a Kladnu moc děkujeme, že nám umožnilo natáhnout inlinový povrch na první plochu," je rád někdejší hokejový mistr světa.

Největší změnou v kádru je ztráta Jaroslava Kally. Ten odchází i z hokejového Kladna a podal rovněž inlinový přestup. „Zatím nevím, kam to bude," odtušil Kameš, je ale pravděpodobné, že stejně jako v hokeji zamíří Kalla do Slavie.

Jeho jméno ale ze soupisky nezmizí. Kameš totiž přibral talentované mladíky Jaroslav Krpelána a Jiřího Kallu, což je synovec Jaromíra Jágra a Jardův příbuzný.

„Změnu máme i na brankářském postu. Jirátko je zraněný, ale slušnou náhradou by měl být někdejší gólman Kladna Pospíšil," těší se Vladimír Kameš.

Ale když už Kladno, za které by časem tradičně měly nastupovat opoty jako Petr Tenkrát a Tomáš Plekanec, vybojuje premiérový mistrovský titul? Zatím mělo respekt, ale specialisté tvrdili, že Čerti jsou příliš hokejoví a chybí jim inlinová rozvaha.

„My bychom titul pro Kladno samozřejmě získat jednou chtěli, to je jasné. Na druhou stranu pro naše kluky je inline spíš sportovním doplňkem letní hokejové přípravy a té mají občas plné zuby. Pak samozřejmě třeba o víkendu potřebují vypnout. Navíc mám v týmu hokejově vyspělejší hráče, ale často jsou na inline méně rozehraní a nějaká ta brzdička nebo obrátka jsou pomalejší než u specialistů. Nicméně opakuji, že jednou bychom titul rádi získali," usmál se Kameš, který do budoucna uvažuje, přestože jde o ryze amatérský sport, i o zavedení mládežnických týmů. „Musel by mi ale nějaký nadšenec pomoci, sám to nezvládnu."

Dodejme, že inline si můžete zahrát na hlavní ploše zimáku i vy. Pronájem stojí 600 korun na hodinu.