Cože jste chytal v takové pohodě? 
Možná to tak vypadalo, ale mám takový styl. Někdy to vypadá, že mě to nebaví, ale to tak není. Je pravda, že jsem se cítil před zápasem výborně a jenom se trochu bál, aby to pak na ledě nebylo naopak. Ale dopadlo to výborně, zaslouženě jsme vyhráli.

Možná pomohl i aktivní úvod slávistů, kteří vás zasypali v první desetiminutovce sprškou střel…
Tohle gólmanovi pomůže vždycky. Nebyly to úplně složité situace, ale dostanete jistotu. Samozřejmě potřebujete jako každý gólman i štěstí, protože puk je vážně malej. Od té desáté minuty jsme se z toho dostali a byli lepší, i když tam byly i hluché chvíle. Ale Slavia je výborný klub a nemůžeme čekat, že budeme lepší od začátku do konce.

Týmu se moc nepovedl závěr druhé třetiny, ale ve třetí hrál hodně aktivně. Bylo záměrem hlídat vedení 2:1 takhle aktivně?
Bylo, nechtěli jsme je vůbec pustit k naší bráně a docela se to dařilo. Samozřejmě, pak už tam byla power-play a do toho vyloučení, to už tlak měli. Ale osmnáct minut bylo od nás vynikajících. V závěru to bylo ještě kruté, ale zase je taková výhra cennější.

Kladno v úvodu sezony přehrálo doma Slavii 3:2. Lukáš CikánekZdroj: Tomáš KostečkaNa konci to byly nervy, když jste chytil dvě obrovské šance, ale pak Tuominem stejně snížil a vzápětí dostal trest Machač. 

Blbě jsme vystřídali a oni rychle otočili hru. Já si pak střelce najel a myslel si, že už mi to nemá kudy propálilt, jenže on mi puk přehodil přes beton do protipohybu. Chybělo ještě čtyřicet vteřin a do toho ten trest, takže to bylo kruté. Zase ale taková výhra je cennější a chutná víc.

Jak moc je cenné vítězství právě nad Slavií, s níž jste v přípravě vysoko prohráli?
Určitě cenné je, oni budou na prvních příčkách tabulky. My si hlavně dokázali, že s takhle silnými týmy můžeme hrát.

Zkraje sezony vás trenéři s Hanuljakem střídají, to je asi lepší pozice než loni, kdy jste postupem sezony dostával šancí méně a méně.
Jsem za to rád a byl by každý gólman. Když deset zápasů nechytáte, ztrácíte jistotu. Tohle střídání nám vyhovuje myslím oběma. Uvidíme jak to bude dál, ale zatím to funguje (oba gólmani patří čísly ke špičce soutěže, poz. red.).