Stejně jako na Slavii skóroval v Českých Budějovicích za Rytíře Jan Kloz, který ve třetí třetině upravil na konečný stav. Třicetiletý útočník skóroval ve všech letních utkáních.

U několika šancí svého týmu, vstřelené branky a také několika šarvátek byl důrazný obránce David Štich.

„Nebylo to nic velkého. V jednom případě soupeř narazil našeho hráče, který letěl hlavou na mantinel. Rvát jsem se nechtěl, jen jsem do něj zajel, aby věděl, že se to nedělá,“ vysvětlil borec, který stále bojuje o smlouvu.

Jak vidí svoji budoucnost v kabině Rytířů? „To je otázka pro trenéry. Dělám maximum, abych byl týmu platný. Uvidím, jak to dopadne,“ řekl osmadvacetiletý zadák, jenž v minulém utkání obdržel pět minut plus do konce zápasu.

„Mám takový styl hokeje a někdy se to stát může. Dnes jsem ale naše mužstvo neoslabil,“ podotkl. Vyloučený sice byl, ale jen souběžně s hráčem domácích.

Na jihu Čech se objevil po boku hned několika mladých kolegů v obraně. S kým se mu nastupovalo nejlépe, nechtěl hodnotit. „Hráli jsme na sedm obránců a pravidelně se točili. Myslím, že trenéři nekoukali na to, zda je někdo zkušený nebo mladý,“ mínil Štich.

Rytíři hrají příští zápas v úterý doma se Slavií (17.00).

Č. Budějovice – Kladno 3:1.
Branky: 11. Vlček, 22. Galamboš, 32. Pajič – 52. Kloz. Vyloučení: 3:8, využití 1:0. Diváci: 1880.
Kladno: Kopřiva – Veber, Štich, Lenďák, Kehar (C), Havelka, Hořava, Zelingr – Kubík, Machač, Strnad – Lorraine, Svedlund, Vildumetz – Kružík, Zikmund, Redlich (A) – Pekr, Kaut, Kloz.