Zápas vzali hodně prestižně i dva odchovanci Kladna Jan Platil a Antonín Melka. Opory Rebelů byly ale vidět tentokrát spíš negativně. Platil byl čtyřikrát vyloučen, v závěru za chycení rozhodčího do konce utkání (v zápise je pokus o hlavičku). A při odchodu do kabiny výsměšně pokynul prostředníčkem směrem ke kladenskému kotli, který tomuto cestovateli nikdy nepřišel na chuť. A za to dostal podle zápisu další trest ve hře. 

Antonín Melka zle orámoval 53. minutu. Hráč, který nikdy nebyl zákeřný, si z nějakého důvodu vyhlédl juniora Šilhavého, nejprve ho zbytečně atakoval u zadního mantinelu a po pár vteřinách srazil tvrdým krosčekem. Dostal trest do konce utkání, kladenský mladíček se jen těžce sbíral z ledu.

Melku a celý tým Rebelů ztrestal v přesilovce Kindl po úžasné kličce Stacha a uzavřel tak na konečných 4:1.

Dlouho to ovšem zdaleka jasné nebylo. Bez několika obránců a čerstvě i bez nemocných útočníků Pituleho, Strnada a Redlicha se Rytířům už počtvrté v řadě nepovedla první třetina. Dlouhatánskou přesilovku pět na tři nehráli s chutí a místo toho nechali po chvíli veterána Padělka dát pohodlně první gól.

Prohrávat doma, to už Rytíři znají, ale ve druhém dějství se tradičně o něco zlepšili a otočili na 2:1. Švaňhal vydřel vyrovnání pro Machače, jenž hrál za Rytíře první duel v sezoně a ještě před pár dny pomáhal Řisutům ve II. lize. Pak se parádně prosadil aktivní Bahenský, jenž si puk vybojoval a přesně pověsil pod klacek.

Náskok Kladeňáci potvrdili dvěma trefami v přesilovkách ve třetím dějství. Eberle využil nahození Kaberleho a o gólu Kindla už řeč byla. Ne tak o šancích soupeře, jichž měl opravdu dost a hlavně po hrubkách Rytířů na útočné polovině. Rousek jel dokonce trestné střílení, to mu však talentovaný gólman vyrazil.

"Čekali jsme živelného soupeře a to se potvrdilo. Dobře bruslili, hráli uvolněně, chodili hodně do risku, nemůžou už nic ztratit, jen získat. Jejich pohyb nám dělal velký problém," přiznal trenér Kladna Jiří Čelanský.

Podle něj tomu jeho tým šel v první třetině trochu naproti, protože nevyužil čtyři nabídnuté přesilovky a pak inkasoval. "Z našeho pohledu to byl navíc celkem laciný gól a dostali jsme se trochu do křeče. Dostali jsme se z toho až gólem Zdeňka Bahenského, který přinesl trochu klidu na naše hokejky a třetí třetina už byla naše," dodal Čelanský.

HC Rytíři – Rebel Havlíčkův Brod 4:1 (0:1, 2:1, 2:0). Branky a nahrávky: 27. Machač (Švaňhal), 38. Bahenský, 47. Eberle (Kaberle), 57. Kindl (Stach, Zeman) – 19. Padělek (Kozlík, Boček). Rozhodčí:Hrubý – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 4:7, navíc Melka, Platil (oba H. Brod) oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 1419. Střely: 37:23. 

Kladno: Vladař – Kaberle, Lukáč, Zeman, Chalupa, Jaroměřský, Kania – Horna, Dragoun, Rudovský – Hořava, Bahenský, Eberle – Dalecký, Stach, Kindl – Švaňhal, Machač, Šilhavý.

Havlíčkův Brod: Novák – Platil, Parýzek, Semrád, Saňa, Pavlíček, Sklenička, Zítka, Sedlák – Chlubna, Melka, Rousek, Maliník, Padělek, Babka, Milfait, Klhůfek, Minárik, Boček, Kuchta, Kozlík.