Trenér jan Novotný mínil, že pod dojmem čtyřbrankového náskoku a pocitu, že se nemůže nic stát, si to zkomplikovali. „Najednou jsme byli překvapení, že by z toho mohlo být drama. Tak to v hokeji chodí," řekl.

Buldoci se však vrátili k své hře a Butorem pět minut před koncem svoji výhru definitivně podtrhli.

Stejně jako ve středu v Kolíně otevřeli skóre už po necelé půlminutě. Tentokrát byl šťastným střelcem Náprstek. „Pokud se gól brzy nepotvrdí, tak to nemám moc rád, protože hráči mohou podlehnout uspokojení," konstatoval kouč a pochvaloval si, že jeho svěřenci to zvládli, stejně jako celý zápas.

Důležité byly dva góly na přelomu první a druhé třetiny, které vstřelil Redlich. První padl v přesilovce.

„Musím ho pochválit. Hrál výborně, bohužel je hráčem základní sestavy Kladna, takže půjde v pondělí za áčko," řekl Novotný s tím, že Redlicha pro Rytíře před dvěma lety dobře připravili.

Elitní útok Buldoků vstřelil první tři góly. „Jsou víc na ledě, hrají přesilovky a pro ostatní hráče, kteří nemají výkonnost na první nebo druhou lajnu, je těžší dostat se do hry," uvedl trenér Řisut.

Na 4:0 pak zvýšil svým sedmým gólem v sezoně další z kladenských hráčů - Šilhavý.

Řisuty – Bílina 5:2.
Branky: 1. Náprstek, 19., 21. Redlich, 32. Šilhavý, 55. Butor – 42. Trübenekr, 44. Petráš. Třetiny: 2:0, 2:0, 1:2.
Řisuty: Ilašenko – Kužel, Dostál, Babický, Sedláček, Kolářík, Kehar, Kašák, Muláček – Náprstek, Kos, Redlich – Záleský, Brém, Šilhavý – Kalla, Butor, Arnošt – Sladký, Slavíček, Fortelka.