Kladnu sice patřilo první dějství, střelecky však vyšlo naprázdno, protože v jeho druhé polovině nevyužilo ani tři početní výhody v řadě.

"To asi utkání ovlivnilo," mínil kladenský asistent František Kaberle s tím, že úvod druhé třetiny se jim nepovedl.

Třebíčský obránce Zdráhal se v koncovce nezdráhal. Krásnou ránou z vrcholu kruhu otevřel skóre. K timeoutu donutil trenéry Kladna Psota, který po dvou minutách využil přečíslení!

"Až potom jsme začali hrát," povzdechl si Kaberle.

Rytíři využili až čtvrtou přesilovou hru. První gól v sezoně potěšil Tenkráta. Hodně produktivním Moravanům vrátil dvoubrankový náskok Kristl, který překonal Cikánka takřka z nulového úhlu. Ještě v téže minutě po Přikrylově vysunutí zažehl motory Strnad, aby v nájezdu upravil na 2:3.

Důležitý moment se odehrál na začátku poslední periody. Po Ptáčkově chybě ujížděl na bránu třebíčský Vondráček, jehož zastavil až faul Ulrycha. Následné trestné střílení skončilo z jeho hole mimo.

Kladno se však do hry nedostalo, Repe byl totiž za udeření do soupeře loktem do obličeje vyloučený na pět minut a do konce zápasu. Domácí ale dokazovali, proč jsou druhým nejlépe bránícím týmem v oslabení. "Trošku nás mrzí, že jsme nedali čtvrtý gól a zápas nerozhodli," přiznal trenér hostů Martin Sobotka.

Do většího tlaku se Rytíři dostali až v poslední minutě a využili ho k vyrovnání. Prodloužení zařídil svým druhým gólem Tenkrát.

Dramatických pět minut hry tři na tři vítěze neurčilo, přičemž hosté dvakrát rozezněli tyčku.'

V třetí sérii nájezdů si bonusový bod připsala Třebíč.

"Uhráli jsme dva body, s kterými jsme nepočítali, protože považuji Kladna a České Budějovice za adepty na postup do baráže," řekl trenér vítězů Sobotka.

Kaberle nakonec uznal, že podle vývoje skóre mohou být rádi alespoň za bod.

Kladno - Třebíč 3:4 sn.
Branky a nahrávky: 24. Tenkrát (Cetkovský, Burger), 32. Strnad (R. Přikryl, Ptáček), 60. Tenkrát (Ton, P. Hořava) – 21. J. Zdráhal (R. Erat, T. Vondráček), 23. Psota (Milfait), 32. Kristl (Paták), rozh. náj. Kristl. Vyloučení: 3:5 plus Repe 5+do konce. Třetiny: 0:0, 2:3, 1:0 - 0:0.