Osmadvacetiletý fanoušek Kladna chtěl po skončení utkání získat na památku puk. Přelezl tedy hrazení ochozu za brankou a blížil se k hrací ploše. V tu chvíli ho zastavil člen ochranky zimního stadionu. Její čtyřiadvacetiletý člen při tom fanouška udeřil. Dlužno dodat, že fandovi následně naměřili 1,53 promile alkoholu v dechu.

Na místě zasahovali policisté a také záchranáři. Zraněného muže převezla záchranná služba s podezřením na otřes mozku na urgentní příjem kladenské nemocnice. „Ze stadionu jsme přijali hned několik oznámení. Muž prý upadl do bezvědomí, ovšem když záchranáři dorazili na místo, byl při vědomí," vyjádřila se mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Člena ochranky zajistila policejní jednotka v kuklách a odvezla ze stadionu. Policisté však zatím případ vyšetřují jako přestupek proti občanskému soužití. Tato kvalifikace se může změnit.

Celkem se v neděli večer na zimním stadionu v Kladně nacházelo asi čtyřicet policistů. Nechyběli asi dva psovodi se psy a třiadvacet členů pořádkové jednotky. „Utkání sledovalo přes pět tisíc diváků, z čehož asi 150 fanoušků hostujícího týmu. Při zápase veřejný pořádek narušen nebyl," řekla policejní mluvčí Michaela Nováková.

Problémy mezi fanoušky na ochrankou na ČEZ stadionu nejsou ničím novým. Před lety byl přišel velký konflikt při utkání s Karlovými Vary, letos pak po duelu Kladna s Ústí nad Labem, kdy někteří rozezlení fanoušci v reakci na to, že hráči nepřijeli na druhou děkovačku, dokonce vnikli do kabiny hráčů. „Ochranka z toho pak měla asi potíže a dala nám to najevo. Jeden z nich se dokonce při dalším zápase svlékl z oranžové vesty a vyzýval nás ke rvačce," popisuje Jaroslav Zelenka z fanklubu Kladna a pokračuje: „Víte, ono se vždycky něco stane, pak se o tom s druhou stranou a s lidmi z klubu bavíme a vyřešíme to. Jenže se to opakuje po čase znovu. Třeba v pražské O2 areně, když děláte jako fanoušek něco špatně, tak vám ochranka jasně vysvětlí, že takhle ne, ale nemá potřebu vás hned začít mlátit. Takhle jako v neděli v Kladně to přece nejde dělat," zlobí se Zelenka.

Klub jako pořadatele zápasu incident pochopitelně štve, nepřispívá to k jeho jménu. "Strašně nás to mrzí a uděláme vše, aby se v budoucnu nic takového neopakovalo. Více v tuto chvíli říkat nechci, protože nás čeká jednání s šéfy agentury zajišťující bezpečnost na stadionu a také s vedením SAMK jako provozovatele stadionu," řekl Deníku tiskový mluvčí Vít Heral.