Východočeši vyhráli základní část, zatímco jejich rival  byl až sedmý. 

„Ať si kdo chce co chce říká, jsou favority. Svou kůži ale neprodáme lacino, přestože co se týká extraligové působnosti, mají větší zkušenosti," tvrdil Hanzlík.

Favority nebyli Kladenští ani v semifinále se Znojmem, přesto po vyrovnaných zápasech vyhráli sérii 3:0.

Kladno před sezonou Pardubice porazilo na Czech open, v základní části jim ale dvakrát podlehlo.

Celou sezonu mají výborné vstupy do utkání. „Když v první třetině rozhodnou, tak jen udržují stav. Pokud to dokážeme eliminovat, tak se můžeme prát o lepší výsledek," tvrdí Hanzlík a vrátil se k třetímu semifinále se Znojmem, které zvládli i díky třem gólům v slavné power-play.

„Vsadili jsme na jednu kartu. Dík za postup patří celému týmu, jenž drží pospolu a táhne za jeden provaz," řekl hrající asistent, jenž se podílí na přípravě během týdenního tréninkové cyklu.

Slova uznání má pro hlavního kormidelníka Petra Ďarmeka, který prý umí rozebrat hru soupeře, tudíž bývají tréninky spíš taktičtější.

„Snažíme se také v družstvu udržovat pohodu," uvedl v červnu 37letý Hanzlík, jenž ještě nemá budoucnost u týmu vyřešenou.

„Zatím neznám představy vedení klubu," řekl s tím, že v jeho věku se musí umět překonávat častější zdravotní komplikace. „Do hry ale dávám maximum," dodal.

Kladenští jedou do Pardubic v neděli, kde budou na pondělí také spát. Tento model se jim vyplatil už ve Znojmu. Trenér Ďarmek má rád své ovečky na očích, to ale neznamená, že by jim nevěřil.