„S Hlaváčem naši trenéři nepočítají, je dohodnutý se Spartou a to už opravdu delší dobu," uvedl tiskový mluvčí Vít Heral na adresu někdejšího hráče národního týmu. Hlaváč v posledních sezonách dokončoval sezonu v Kladně, ale letos zvolil klub, kde začínal, tedy Spartu.

Patři sice Kladnu, ale pokud by nastoupil za Kladno ve vyřazovacích bojích, už by údajně podle pravidel nemohl dál pokračovat v play-off Spartě.

Sparta však Kladnu jednu posilu přece jen uvolnila, a také poměrně zajímavou. Nositel slavného jména – talentovaný útočník Martin Procházka, bude uvolněný na střídavý start, nebude už tedy pokračovat v Litoměřicích, kde často nastupoval.

Rytíři rovněž potvrdili příchod obránce Jaroslava Mrázka. Hráč má vyřízen střídavý start a může (stejně jako Marek Račuk) nastupovat v obou klubech. Oproti Hlaváčovi to jde, protože Kladno je s Piráty domluvené, že Mrázek bude hrát za Rytíře play-off (nikoliv tedy za Chomutov).

„Definitivně jsme se dohodli také s Rusem Arťomem Těrnavským, který zde byl na zkoušku. Už má kontrakt do konce sezony," Vít Heral.

Klub naopak uvolni do Kadaně obránce Václava Koláříka a stáhl z hostování v Ústí nad Labem Jana Daleckého. Rozhovor s Janem Daleckým čtěte v úterním Kladenském deníku (2.2.)