Hlaváč se do Kladna vrací po dvouměsíční pauze, kterou strávil za Atlantikem. Při svém letošním prvním působení v kladenském dresu zanechal výraznou stopu. Ve třinácti odehraných zápasech zaznamenal 14 bodů. Nyní se do Kladna vrací, aby v kritických zápasech vypomohl k vysněnému návratu do extraligy.

Proč jste upřednostnil návrat do Kladna?

Měl jsem nějaké nabídky, ale s týmy jsem se nedohodl, tak jsem se vrátil zpátky. Teď je před námi play off, uvidíme, jak dopadne.

Máte za sebou první trénink. Jaký z něj máte pocit?

Mám velkou chuť a celkem dobře natrénováno. Doufám, že výkonnost bude dobrá, ale to se uvidí až v samotných zápasech.

Kladno nakonec v tabulce skončilo páté. Co na umístění týmu říkáte?

Samozřejmě jsem výsledky sledoval. Bylo by lepší, kdybychom skončili výš, ale co se stalo už nezměníme. Teď se musíme připravit na Jihlavu, porazit ji a jít dál.

Při předchozím působení jste hrával ve formaci s Janem Rudovským, nicméně ten je momentálně zraněný.

Já jsem se to dozvěděl dnes ráno. Je škoda, že je zraněný, jedná se o velmi dobrého hráče, který nám bude chybět. Nedá se nic dělat, teď máme novou lajnu se Stachem a Hornou. Moc času na sehrání není, musíme do toho skočit po hlavě.

Jihlava je jedním ze dvou soupeřů, proti kterým jste letos nenastoupil. Přesto – co podle vás může Kladno od Dukly očekávat?

Těžko říct. Očekávám, že v Jihlavě přijde hodně lidí. Kluci v kabině říkali, že Dukla hraje dobře. Bude to zápas play off, takové jsou vždy těžké. Musíme hrát sebevědomě a hlavně svojí hru.

Jak se těšíte na play off? Přeci jen se dá očekávat větší zájem ze strany diváků.

Snad budeme postupovat dál a dál, abychom je potěšili. Když jsem tu hrál ke konci roku, tak chodily zhruba dva tisíce a povzbuzovali nás. Chceme jim to oplatit.

Za Kladno jste odehrál třináct zápasů a připsal si čtrnáct bodů. Vnímáte očekávání fanoušků?

Je to sport. Určitě budu hrát naplno a i když se mi nemusí dařit, nechám na ledě všechno. Jak jsem říkal, chuť mám velkou, odhodlání také.

Před prosincovým návratem do Ameriky jste sehrál jeden zápas za Spartu. Jaká je situace nyní?

Nějaká dohoda tam je, nicméně v poslední době jsem s nikým ze Sparty nemluvil. Uvidíme, až se mi ozvou. Pokud ne, tak budu pořád trénovat s Kladnem.

Michal Sobotka