Mnozí z nich dorazili do Prahy posíleným vlakem a zaplavili červenobílými barvami hlediště takřka vyprodané pražské haly. Příchod pardubické sestavy na led, v níž nechyběl edmontonský útočník Aleš Hemský, doprovodili hlasitým aplausem, bubny a skandováním "Pardubice, Pardubice". Nechyběl ani pokřik "Tesla, Tesla" při první velké šanci Východočechů.

Téměř 16 tisíc diváků se mohlo znovu bavit kousky hráčů ze zámoří, přičemž do už tak výjimečné sestavy Kladna přibyl ještě bek Tomáš Kaberle. Přestože z devíti gólů jich hned šest skončilo za zády pardubických gólmanů Martina Růžičky a Dušana Salfického, fanouškům Východočechů, jichž bylo podle odhadů sedm tisíc, jako kdyby to tentokrát ani příliš nevadilo. Nejlépe to dokumentovali "mexickými vlnami", které v průběhu zápasu v hledišti rozjížděli, a zpěvem krátce před koncem utkání.

Za již rozhodnutého stavu pardubický kotel spustil známou píseň Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka "Není nutno" z filmu Tři veteráni.

Hvězda zápasu kladenský Tomáš Plekanec vnímal určitou změnu oproti duelu se Slavií. "Zdálo se mi, že atmosféra byla ještě o něco lepší. Myslím, že u nich doma je to vcelku podobné. Je to neskutečné, když ty lidi tleskají a jsou v tom zápasu daleko víc," ocenil autor hattricku Plekanec.

"Parádní hala, parádní atmosféra, parádní návštěva. Diváci se určitě bavili. Viděli spoustu gólů, viděli kvalitu hráčů NHL v kádru soupeře a o to asi Kladnu šlo. Právě proto se zápas hrál tady v Praze. My odjíždíme zklamaní, ale diváci si určitě přišli na své," uvedl asistent trenéra poražených Ladislav Lubina.