Na úvod přijede téměř sousední Slavia Praha, která tým kouče Zdeňka Vojty vyřadila na jaře ve čtvrtfinále play-off. Zápas začne v pátek v netradičních 18 hodin. To je asi největší novinka ročníku, Rytíři budou takhle začínat všechna střetnutí na domácím ledě kromě nedělních. Tam zůstane začátek v 17.30 hodin.

Hokejové novinky? Je jich hodně. Tou největší a zároveň nejčerstvější je příchod hvězdného odchovance Tomáše Kaberleho, s nímž mohou být Rytíři opravdu silným týmem a klidně by se mohli poprat i o další novinku – Pohár T.G. Masaryka. Tato nová trofej připadne novému vítězi extraligy. „Pro mě to bylo jednoduché rozhodnutí. Co se týče české extraligy, nikdy bych nešel hrát jinam než do Kladna. Vždycky se tu hrál dobrý hokej, sázelo se na bojovnost," těší se Tomáš Kaberle, který zasáhne už do dnešního prvního duelu.

Kladno vůbec nakupovalo hlavně reprezentanty. Odchovanec Petr Tenkrát, jenž se vrací ze Sparty, hrál ještě na jaře na MS. Stejně jako Francouz Sacha Treille. Dorazit by mohl ještě Jan Hlaváč, podle sportovního manažera Martina Vejvody by se měl v sestavě objevit na přelomu září a října. „To pro nás bude další výrazné posílení," těší sportovního manažera Martina Vejvodu.

Klub připravil ale i novinky nehokejové. Vrcholí rekonstrukce restaurace (ač to tak ve čtvrtek nevypadalo, fungovat by už dnes měla), pro děti bude před ČEZ stadionem připraven skákací hrad a také střelba na branku.

Atmosféru na stadionu se pak bude pokoušet během utkání i v přestávkách vylepšit zřejmě nejznámější kladenský spíkr Dan Adam.

Do dnešního duelu pak Rytíři vyrukují se speciální sadou dresů, na kterou se mohou těšit hlavně majitelé permanentních vstupenek. „V každém duelu sezony vylosujeme jednoho z nich a vyhraje jeden z dresů. Ten první bude se jmenovkou majitele klubu Jaromíra Jágra," láká fanoušky tiskový mluvčí Vít Heral.

A jak to vidí s dnešní návštěvou? Je optimistický podobně jako Jaromír Jágr. „Podepsali jsme Tomáše Kaberleho, přijde plný dům," usmál se.