Po dlouhé době hrál v Kladně opravdu kvalitní hokejový soubor. Benátky byly dokonce značnou část utkání lepším mužstvem, hlavně díky skvělému bruslení. Naštěstí pro domácí jejich mladý tým přesně ukazoval, proč dává tak málo gólů. Zbrklý byl v přípravě zakončení a při střelbě samotné. V opačném případě by zřejmě vyhrál už v normálním čase. 

Kladno poprvé doma v bílých dresech zatím bez posily do obrany Tomáše Kaberleho nezahrálo moc dobrý zápas. Styl soupeře mu nevyhovoval a málo se dostávalo do dobrých šancí. V první třetině zaujal kromě Hořavova gólu ještě parádní hit obránce Kloučka, který si vzpomněl na časy v NHL, nabruslil si Havlína a tvrdě a čistě ho sestřelil k mantinelu. Toť vše. 

Ve druhém dějství si domácí vytvořili dvě obrovské šance na zvýšení náskoku. Nejprve Redlich přetáhl kličku sám před brankářem Vaněčkem a pak minul Hořava úplně odkrytou klec.

Jenže na druhou straně bylo šancí ještě víc. Ve dvojnásobné přesilovce, kterou sudí Zubzanda hostům doslova daroval, se hosté ještě neprosadili, ale v pokračující výhodě se dostali ke svému prvnímu gólu, jenž ale rozhodčí neuznal pro postavení hráče v brankovišti.

Benátky ale přece jen nakonec vyrovnaly. V polovině posední části využil přesilovku Miškovský, jenž ve druhém dějství spálil největší šanci.

Miškovský nakonec rozhodl také nájezdy, v nichž selhali na kladenské straně Hořava, Hlaváč i Rudovský, zatímco Miškovský na Lukáše vyzrál parádní kličkou po ruce. 

"Naše zápasová porce je v poslední době dost velká a nejezdily nám nohy," nevytáčel se trenér Kladna Jiří Čelanský. Přiznal i to, že byl soupeř aktivnější a měl více nebezpečných situací. "Bod je pro nás vítězstvím," dodal kladenský kouč. 

Hostující Filip Pešán vyvrátil myšlenku, že by byly Benátky jasně lepší a že by hrály nad svůj standard. "Prohráváme většinou o gól. A kdybychym dneska dostali dva góly, tak bychom prohráli zase. Hrajeme takový juniorský hokej, dost živelný, ale dnes nám hodně pomohl brankář Vaněček, který se vrátil z reprezentační dvacítky ve výborné formě." řekl Pešán. 

Rytíři Kladno – Benátky n/J 1:1 (1:0, 0:0, 0:1). Branky a nahrávky: 18. Hořava (Eberle, Dragoun) – 50. Miškovský (Jonák, Skořepa). Rozhodčí: Zubzanda - Rozlílek, Belko. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváků: 1923.

Rytíři Kladno: Lukáš – Kolářík, Klouček, Lukáč, Růžička, Jaroměřský, Gutwald – Eberle, Dragoun, Hořava – Horna, Stach, Švaňhal – Rudovský, Pitule, Hlaváč – Strnad, Dalecký, Redlich.

Benátky: Vaněček – Plutnár, Havlín, Pabiška, Pálek, Jandejsek, Ulrych – Miškovský, Skořepa, Jonák – Hrníčko, Mikyska, Ordoš – Dlouhý, Vařecha, Špaček – Maďar, Bittner, Psota – Skalický.