„Miloslav Hořava sice měl s naším klubem podepsanou smlouvu ještě na rok, ale společně jsme se dohodli na jejím předčasném ukončení," vysvětlil sportovní manažer Rytířů David Čermák. „Není to ani pro jednu stranu úplně standardní situace, nicméně Mílovi děkuji za odvedenou práci a přeji mu úspěchy v jeho příštím angažmá," doplnil.

Miloslav Hořava byl v 1. lize se šestadvaceti góly nejlepším střelcem Kladna, v play off se ale bodově neprosadil. Na závěr ročníku hostoval v Litvínově, kde tým vedl jeho otec Miloslav starší. Oba pak přispěli k senzačnímu zisku mistrovského titulu.

Smlouvu má v Kladně ještě jeden hodně zkušený hráč, Petr Tenkrát. Ani o něj Rytíři údajně dál nestojí, nicméně citlivou záležitost zatím nikdo oficiálně nekomentoval. 

Pozitivní zprávou je podepsání nového kontraktu s Janem Rudovským. Ten si prošel strastiplnými cestami v prvoligových klubech, ale se nakonec vrátil do Kladna a svůj potenciál hodně zvýraznil. Poslední dvě sezony měl výborné, bohužel ho v důležitých chvílích vždycky přibrzdilo zranění. Rudovský je komplexní hráč, který umí dát gól, umí ho výborně spoluhráčům připravit, nebojí se soubojů, dobře brání a je silný. Ne náhodou měl nabídky i z jiných klubů, ale rozhodl se pro Kladno, kde bude mít silnou pozici v týmové hierarchii.

„Moc nás těší, že upřednostnil Kladno, patřil k tahounům týmu," těší Davida Čermáka.

Nový roční kontrakt s Kladnem podepsal také Jan Dalecký, který naopak loni téměř nehrál a neustále byl mimo sestavu.  Nový trenér Jindřich Lidický ale jeho potenciálu pořád věří, přece jen Dalecký v minulosti ukázal, že může být pro tým přínosem. „Jindra Lidický Honzu velmi dobře zná z mládeže a víme, že na sobě pracuje. Jsme přesvědčeni, že jeho chvíle přijde," věří Čermák, jenž stále hledá vhodné posily i na pražském světovém šampionátu a nejvíc se mu pozdávají hráči z Lotyšska včetně Koby Jasse, jenž už v Kladně hrával, pak ale vzal lukrativnější nabídku z Liberce. Tam naopak zapadl. „Měli bychom zájem o víck hráčů především Lotyšska. Nechci je jmenovat, ale nebudu tajit, že by se nám například zamlouval návrat Koby Jasse." dodal David Čermák.