„Myslím, že už se to trochu pohnulo a je to na dobré cestě," hlásí útočník přezdívaný Horníček. I odsud vypůjčený titulek vztahující se na druhdy populární pořad baviče Miroslava Horníčka.

V jednání s Chomutovem vám prý pomáhá coby agent také ikona kladenského hokeje, Martin Procházka. Jak si vede?
Jednání nejsou jednoduchá, ale nějaký posun tam je a já doufám, že příští týden už bych za Kladno mohl naskočit. Co se týče Martina, známe se strašně dlouho a jsme dobří kamarádi, takže trochu pomáhá. V Chomutově má nyní tyhle věci na starosti Vladimír Růžička, takže i tomhle ohledu je to dobře, protože se s Martinem dobře znají.

Odcházel jste před čtyřmi lety a ne úplně v dobrém. Tehdejší manažer Milan Volf vás nechtěl pustit na play-off do Plzně.
Už se v tom nechci nějak moc pitvat. Do Plzně mě pustit nechtěl, to je pravda, Kladno hrálo o padáka. Já se pak také nezachoval úplně fér, vůbec jsem s nimi nejednal a podepsal Chomutovu. Bohužel tam jsem se po pár trénincích zranil a koleno měl hodně špatné. Prakticky rok a půl jsem byl bez hokeje a lékaři mi už doporučovali, ať s profesionálním hokejem skončím. Naštěstí jsem se tomu nechtěl poddat a sebral všechny síly, které jsem v sobě měl. Nebylo to jednoduché a pocítil jsem to i v letních kempech, kterých jsem se poté v Kladně dvakrát zúčastnil.

Novou sezonu jste začal ve slovenské Žilině a dal tři góly v pěti zápasech. Přesto chcete zpátky domů?
Ano. Myslím, že se konečně cítím na návrat, asi nastala ta nejlepší doba. Kladno je jediný klub, který mi přes všechno zůstane v srdci napořád, byť ten poslední rozchod nebyl ideální. Hlavy ale už vychladly a všechno jsme si vyříkali.

Celý rozhovor s Tomášem Hornou si přečtěte ve středečním vydání Kladenského deníku (22. října). Tomáš v něm prozradil něco o svém vztahu ke kladenským fanouškům a také zajímavost o své přítelkyni, zpěvačce Monice Absolonové.