Velký svátek je tady! Hvězdná útočná čtveřice Kladna dnes od 18:15 vjede do arény a bude vyrážet na své velkolepé útočné manévry. A nejen to. Ke svému předposlednímu utkání před svými obdivovateli naskočí režisér a velký mág Židlický! Pak odlétá za moře. Tedy již jen v dnešním utkání budeme u vytržení při výpadech této zcela výjimečné řady.

Poté zřejmě navždy zmizí tato nevídaná útočná síla z našeho ledu! Velká většina extraligových klubů nemá ve svých řadách ani jednoho takto výjimečného hráče. Kladno disponuje hned čtyřmi, kteří si navíc nevídaně rozumí. Byť Jiří Tlustý je aktuálně zraněný a místo něj bude muset zaskočit někdo jiný. Trenéři se zatím nerozhodli, kdo to bude. 

Chemie této řady z ní činí jednu z nejlepších v historii českého hokeje. I kdyby dnes žádná výluka NHL nebyla, těšili bychom se na výtečný zápas a krásný hokej dvou tradičních hokejových bašt. Zástupci našeho města Kladna s rytířem na prsou si jistě zaslouží naší podporu, ať hrají v jakémkoli složení. Jenže nás navíc čeká nezapomenutelná bitva, jakých v příštích desetiletích mnoho neuvidíme.

Dnes se ale proti Kladnu postaví odhodlaná družina Plzně, která vládne celé extralize. Plzeň disponuje hned dvěma výtečnými útoky a navíc její branku střeží jeden z nejlepších brankářů NHL, Fin Tuukka Rask (Boston Bruins). Rask byl loni dokonce mezi 15 nejlepšími brankáři v NHL v úspěšnosti zásahů! Pro tohoto výtečného seveřana bude navíc dnešní utkání posledním v dresu Plzně (pokud výluka NHL nebude trvat do konce sezony). Souboje hvězdné kladenské formace s jeho uměním jistě budou historickým okamžikem ve slavných dějinách kladenského klubu.

A teď dávejte dobrý pozor! V TOP 20 aktuálního bodování extraligy je hned 8 hráčů z Plzně či Kladna a 5 z nich je dokonce v TOP 10! V TOP 10 je poskládán celý elitní útok indiánů – Gulaš, Straka a Vlasák! Tím však silný útok Plzně určitě nekončí. I druhá vlna má patřičnou sílu. Šikovný mladíček Kovář a i zkušení Kratěna, Pletka a Balej jsou schopni kdykoli udeřit. Jako by se tedy dnes hrálo předčasné finále celé ligy.

O Jágrovi nikdo nepochybuje, že je nejlepším evropským útočníkem všech dob. Pokud by Jágr neodešel z NHL a nebyly výluky, jistě by v historickém bodování NHL skončil mezi TOP 3. Takto výjimečný hráč se rodí v Čechách jednou za 100 let a my máme to štěstí, že válí za náš klub. A nejen to. Tento charismatický kouzelník má dobré srdce a svou energii nyní vrhá do záchrany a pozvednutí klubu, který dal československému hokeji tolik osobností..

Místo, aby se Jágr plavil s luxusní jachtou kolem prozářených ostrovů a potápěl se s rejnoky, poctivě a neúnavně obětuje svůj čas a prostředky pro kladenský klub. Nechat si ujít jen jediné střídání Jágra s rytířem na prsou je navíc holý nesmysl.

Takového génia již nikdy na ledě nespatříte, výluka NHL může každou hodinou skončit, a kdo ví, jak dlouho ještě zdraví Jágrovi dovolí, aby nás uváděl v úžas svými výpady! Pokud si necháte ujít kterékoli jeho střídání, jako byste riskovali, že již nikdy v životě na vlastní uši neuslyšíte dílo geniálního skladatele, jelikož jej nebude nikdo schopen zahrát.

O Plekancovi se zase nyní zcela oprávněně píše, že je nejlepším či nejkomplexnějším českým hokejistou současnosti. Plekancův gól v posledním kole na Slavii byl dalším potvrzením jeho výjimečnosti. Nejprve prolétl křížem střední pásmo, pak přebruslil bezmocného obránce a nakonec dokázal v nevídané rychlosti brilantně poslat puk blafákem přesně pod břevno! Židlický dokázal v NHL či v reprezentaci podniknout nejvíce spanilých útočných výprav ze všech českých beků a jeho předvídavost je jako by z jiného světa. 

Dokáže tedy výtečné Kladenské komando ve svém poslední bitvě v tomto složení zlomit i výtečně fungující plzeňskou mašinérii? Odpověď budeme znát již dnes večer.

Osm hvězd NHL dnes od 18.15 v jediném utkání!

Tomáš Hora