Jágra trenéři podle očekávání postavili vedle Plekance, otázkou pro fanoušky ale bylo, kdo bude třetí do party. Ukázali na Melku a tým rázem získal na velké síle.

Jak se dalo čekat, Jágr po velkém aplausu publika nemohl v sedmačtyřiceti po roce bez hokeje sázet na rychlost, ale viděl byl a pár šancí měl. Pálil ale moc vysoko. Ve druhé třetině dokonce při jednom z přečíslení domácích chvátal dozadu a pomohl osamocenému obránci.

Havířovští nehráli zle, měli šance, ale hlavně Kotala se předháněl v jejich zahazování. To Rytíři některé své možnosti proměnili. V závěru první třetiny byl v sólu faulován Strnad, rozhodčí nařídil trestné střílení a čerstvě sedmadvacetiletý kladenský kapitán při něm ukázal, že protržení střelecké smůly v minulém kole mu nalilo dostatek sebevědomí – jeho tradiční rána pod víko nedala Bláhovi naději na zákrok.

Jaromír Jágr se po roce objevil na mistrovském ledě. Se svým Kladnem vyhrál v Havířově.
Jágr zvládl obnovenou premiéru, ale má jasno: Play off bude jiný rachot

Ve druhé třetině zase zaúřadovala Machačova formace. Ve většinu týmů ligy by hrála první lajnu, u Rytířů aktuálně až třetí, ale přesto se prosadila a Zikmund mířil už do prázdné – 0:2.

Už předtím se zranil po nárazu do zadního mantinelu Kubík, ale naštěstí ve hře pokračoval.

Ve třetí části hrálo Kladno výborně dozadu, přestalo Havířov pouštět do přečíslení a brankář Cikánek poměrně v klidu uhájil čisté konto.

„Z Havířova se body nevozí, je to velmi těžký soupeř. A dokázal to. Bylo to bojovné utkání a my jsme rádi, že jsme dali gól z penalty,“ připomněl trenér Kladna Jindřich Lidický dosavadní žalostnou bilanci Rytířů  při samostatných nájezdech.

Zhodnotil také výkon Jaromíra Jágra. „Na to, že hrál po takové době, hrál velmi dobře. Pomohl nám hlavně při přesilovkách, kde to bylo vidět nejvíc. S Tomášem (Plekancem) si to výborně dávali a byly z toho šance. Sice nepadl gól, ale hra byla velmi slušná. A jestli vydrží zdravý? Všichni věříme! Vydrží,“ měl jasno Lidický.

Ve středu hostí Kladno předposlední Ústí a zápas – pokud Jágr nastoupí, se bude hrát určitě před plným stadionem.

Havířov – Kladno 0:2 (0:1, 0:1, 0:0). Branky: 20. Strnad (TS), 34. Zikmund (Machač, Jelínek). Rozhodčí: Čech, Koziol – Lukš, Novák. Diváků: 4231.

Havířov: Bláha – Matai, Chroboček, Staněk, Bořuta, Dudek, Rašner, Mrowiec – Rehuš, Seman, Procházka – Bambula, Pořízek, Kotala – Gřeš, Haas, Maruna – Kurovský, Veselý, Bednář.

Kladno: Cikánek – Nash, Zajíc, Říha, Zelingr, Lakos, Hořava – Jágr, Plekanec, Melka – Kubík, Vampola, Strnad– Jelínek, Machač, Zikmund – Svedlund, Kaut, Redlich – Hajný.

Hokej:  Klatovy - Řisuty
Nadějné vedení Řisuty neudržely