Odehraje pouze první duel české reprezentace proti Finsku v Pražské O2 Areně (čtvrtek 19. prosince). 

"Taková je naše dohoda, že odehraje pouze duel v Praze a pak odletí za rodinou do zámoří. Je tu bez ní tři měsíce a je to pro něho jediný možný termín, jak se za rodinou dostat," vysvětlil trenér národního týmu Alois Hadamczik.

Kaberle na rodinu dosud čekal kvůli tomu, že se mu nedávno narodilo dítě, pro které není daleký přesun z kanadského Toronta snadný a také je potřeba vyřídit některé náležitosti.  

Z ostatních Kladeňáků se při aktuální formě týmu pochopitelně na nikoho jiného nedostalo. Doma tak zůstane Milan Doudera, v nominaci jsou ale odchovanci bojující v dresu Lva Praha - Jiří Sekáč a Martin Ševc. 

Nominace českých hokejistů na Channel One Cup v Soči (19.- 22. prosince):

Brankáři: Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL), Alexander Salák (Petrohrad/KHL),

obránci: Ondřej Němec, Martin Ševc (oba Lev Praha/KHL), Michal Barinka (Vítkovice), Tomáš Kaberle (Kladno), Petr Zámorský (Zlín), Petr Čáslava (Čerepovec/KHL), Lukáš Krajíček (Dinamo Minsk/KHL), Tomáš Mojžíš (Slovan Bratislava/KHL),

útočníci: Jan Buchtele, Jaroslav Hlinka (oba Sparta Praha), Robert Kousal, Tomáš Nosek (oba Pardubice), Jiří Novotný, Jiří Sekáč (oba Lev Praha/KHL), Jiří Šimánek (Mountfield Hradec Králové), Petr Nedvěd (Liberec), Roman Červenka (Petrohrad/KHL), Zbyněk Irgl (Dinamo Minsk/KHL), Jan Kovář (Magnitogorsk/KHL), Tomáš Vincour (Kazaň/KHL), Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL).