Čtvrtý ročník Memoriálu Michala Ježka, jenž tragicky skonal během fotbalového utkání místního Sokola, byl v mnoha ohledech zatím nejúspěšnější.

Tradiční dražba zajímavých hokejových a fotbalových dresů plus výtěžek ze vstupného přinesly na konto Nikolka, což je dcera Michala Ježka, 82 tisíc korun.

Největší zájem byl dresy Ondřeje Pavelce a Jiřího Tlustého, oba vynesly po dvaceti tisících korun.

Jeden z hlavních organizátorů turnaje Milan Cimrman (sám říká, že bez pomoci dalších deseti lidí by sám nic nezmohl) tak byl hodně spokojený. „Částka je sice o něco nižší než loni, ale to vůbec nevadí, pořád je úžasná. Jsem rád, že že lidé mají pořád srdíčko a že jim záleží na Michalově rodině. Akci beru jak maximálně zdařilou," neváhal s hodnocením Milan Cimrman, jehož parta by ráda, aby do Nikolčiných osmnáctin, na což mají ještě ještě víc než deset let, bylo na kontě milion korun.

„Je tam skoro šest set tisíc, jsme na dobré cestě. Až jí bude osmnáct, posadíme jí na letadlo a pošleme studovat do Ameriky," usmál se.

Jsem všem vděčná, že tuhle akci pořádají. Pochopitelně jsou moje pocity pořád takové rozpolcené, byla to životní rána. Nicméně mě moc těší, že si takhle všichni na Michala vzpomenou," řekla Michala Ježková, vdova po Michalu Ježkovi.

Turnaj ovládl už podruhé v historii tým Václava Skuhravého, velkého kamaráda Michala Ježka. Pavelcův tým skončil druhý, loňský vítěz SK Slaný s ostaršenou sestavou kouče Radima Vavrocha třetí. Knovíz, byť letos zahrála moc dobře, skončila poslední.

Celý rozsáhlý článek včetně rozhovorů s Michaelem Frolíkem a Radkem Smoleňákem najdete v pondělním Kladenském deníku (30.6.)