„Kladno si vše pokazilo závěrem duelu u nás, kdy dostalo tři góly. A koncovkou, protože i dnes mělo zejména v úvodu hodně šancí. Nás ale podržel brankář Kubáň. Kdyby padly tři rychlé góly, tak bylo utkání otevřené,“ uznal kouč hostů Jakub Petr poté, co Alpiq skóroval až v poslední minutě prvního dějství a navíc v polovině duelu dostal vyrovnávací gól.

Kladno se ale nevzdávalo ani poté, co v úvodu třetího dějství dostalo branku číslo dvě. Vyšín brzy vyrovnal, ale v rozhodujícím momentu chytil Kubáň neskutečně tutovku Gottliebovi (52.) a zamezil tak závěrečnému tlaku Středočechů.

Kladenský kouč Otakar Vejvoda také vědět, že vítkovický výsledek byl při fotbalovém pohárovém systému předkola pro jeho celek příliš tučným soustem. „Je to škoda, série byla vyrovnaná a my v úterý dostali tři takové ušmudlané góly. Dnes jsme se snažili vyhrát, ale víc to nešlo. Myslím, že to byl hezký hokej, měl všechno co má mít a kluci pro úspěch udělali všechno,“ konstatoval zkušený kladenský odborník, podle něhož postoupily Vítkovice zaslouženě. „Přece jen byly o kousek lepší,“! uznal.

Protivníka chválil také vítkovický lodivod, jenž si přivezl nadaného Australana Nathana Walkera (0+1). „Domácí měli dokonce tři extraligové hráče (Melka, Knotek, Dalecký – poz. red.) a je výborné, že náš mladý tým konfrontaci s tak kvalitními borci zvládl. Musím před kluky smeknout, na druhou stranu je pro play-off možná škoda, že Kladno končí,“ poklonil se Petr kvalitám protivníka.

Alpiq Kladno – HC Vítkovice 2:2 (1:0, 0:1, 1:1). Branky a nahrávky: 20. Melka (Gottlieb), 45. Vyšín (Redlich) – 30. Řehák (Walker, Richter), 43. Holý (Hudeček).