„Na to, že jsem boural v prosinci a chodit začal v dubnu, tak to je fyzicky v pohodě. Horší je to s hokejovostí, bude chvíli trvat, než se rozehraju,“ říká Kalla, který se bude pohybovat hned mezi dvěma kluby. U kladenských Rytířů dostal na starosti marketing, za Řisuty hodlá bojovat ve II. lize. 


Stejně jako další Kladeňáci, hlavně mladí. Ti budou putovat mezi oběma kluby a třeba Dominik Havelka si podle Jiřího Kally vedl v duelu s Děčínem víc než dobře. Dalšími by mohli být Shildhabel, Patyk nebo Bláha, ti ale tentokrát hráli za juniorku. 

Tým Martina Havláta nakonec vyhrál nad Kometou Brno 10:5. Po ledě brněnské DRFG Areny kroužila taková esa jako Jaromír Jágr, Patrik Eliáš či Zdeno Chára.
Nečekal jsem, že bude tak těžké sehnat práci v NHL, uznává Jágr


Kalla si tak zahrál s Pražany Fortelkou a Hamplem, trenér Martin Procházka ho tím trochu rozesmál. „Jeden je slávista, druhý sparťan. A já mezi nimi Kladeňák,“ uculoval se chlapík, který to neměl vždycky jednoduché. 


Je totiž synovcem Jaromíra Jágra a být synovcem nejslavnějšího sportovce republiky není zdaleka jen pohoda. Třeba do áčka Kladna nikdy nepronikl, byť byl několikrát v přípravě. Jenže nikdy to nefungovalo tak, aby slavná osmašedesátka zavelela – synovec bude hrát! 


Jenže Kalla má hokej rád, i proto v kariéře pokračuje, byť ho baví i jiné věci. Studuje vysokou, rád fotí, točí a stříhá videa. Baví ho marketing a lidé z jeho okolí ho za práci u Rytířů chválí. 

Slavia (v červeném) porazila doma Kladno 3:1.
Hokejisté Kladna nezvládli na Slavii úvod a padli 1:3


A v Řisutech plánuje zlepšení celého týmu. „Proti Děčínu jsme dělali moc chyb v obraně, ještě to bylo syrové. Martin Procházka s naším výkonem spokojen moc nebyl, ale zase byl rád, že jsme vyhráli. Ještě zapracujeme a mohla by to být dobrá sezona,“ dodal Jiří Kalla.


Další zápas sehrají Řisuty opět ve Slaném, kde přivítají v úterý 15. srpna Bílinu (18).