Kapitán Čertů Tomáš Vyskočil uznal, že duel se Slavií jeho týmu nevyšel. Za sedm minut prohrávali  0:3.
„Hráli jsme špatně. Už přístup nebyl takový, jaký by měl být, poněvadž jsme věděli, že odpoledne hrajeme s Tuněchody, které jsme museli porazit. Nechci říct, že jsme se šetřili, ale dostali jsme tři rychlé góly," uvedl a přiznal, že Slavia má výborný mančaft, momentálně lepší než Kladno.

V dresu Pražanů se vytáhli borci, kteří se stali u hokejových Rytířů nepotřebnými. Čtyři branky zaznamenal Petr Kafka a  stejný počet asistencí Milan Toman.  Na druhé straně dvakrát skóroval Tomáš Knotek, jehož také v dresu Rytířů neuvidíme.

Po hodince a půl nastoupili Čerti proti celku z Chrudimska, jenž se díky výtečnému brankáři dlouho držel. Na začátku poslední čtvrtiny dokonce snížil na 3:1. Kladno však překvapení nepřipustilo. Kdo by také chtěl poslouchat připomínky spoluhráče Tomáše Plekance, jenž z dějiště hokejového světového šampionátu sledoval průběh dopoledního duelu na internetu.

„Psal mi, abych to srovnal, byl pěkně drzý," smál se Vyskočil, pro něhož stejně jako pro ostatní Čerty byly Tuněchody velkou neznámou. Většina týmů má ve svých řadách alespoň jedno velké jméno, nováček nikoli. „Nikoho z nich jsme osobně neznal, a to jsem dokonce v Chrudimi hrál," uvedl Vyskočil a  prozradil ambice kladenského týmu.

Kvůli zmíněnému kapitánovi hokejového nároďáku a také Petr Tenkrátovi Čerti chtěli dojít do play-off. „Musíme se v soutěži udržet co nejdéle,  aby si také zahráli,"  prohlásil Vyskočil, jenž v uplynulé hokejové sezoně hájil barvy Rakovníku.