Martine, kde leží ta deka, která z vás spadla?

Já doufám, že někde hodně daleko. Ale není to jen o dece. Všichni víme, že to nebylo ono a že jsme to udřeli do vítězného konce.

Přitom jste dobře začali, za čtyři minuty měli čtyři tutové šance a dali gól. Co se pak stalo?

To je pořád dokola. Jako když zcepeníme. Hecujeme se, křičíme na sebe a nic. Asi na nás přece jen ta deka ležela. Jenže opakuji: hlavně, že jsme to vydřeli.

Napadají mě ještě fauly. Jste v první třetině jasně lepší, ale uděláte tři fauly a tlak je fuč. Jeden patřil i vám…

Byla to hloupost po buly, ale je pravda, že ty fauly nám uškodily. Soupeř začne tlačit, lajny se rozhází a oni zjistí, že Kladno je soupeř jako jiný. Přijde mi, že každý mančaft, který sem přijede, tak neví, co čekat. My na ně vlétneme, nedáme pár šancí, dostaneme jeden gól a pak se nějak zalekneme. To je špatně. Měli bychom hrát v klidu, máme přece silný mančaft a jsme schopni si to uhrát.

Honza Kloz to proti Třebíči zachránil, cítil jste velkou radost?

To je jasný. Klozákovi jsem to strašně přál, protože sem přišel jako jeden z nejlepších hráčů kanadského bodování a tady chvíli mlčel. Ještě to šlo o břevínko, takže bomba.

Přišel vlastně místo Matěje Pekra, který odešel právě do Třebíče a ve středu zářil, dal gól a druhý připravil. Co jste říkal na jeho výkon?

Matěj je šikovný hráč, ale na ledě nemáte moc čas přemýšlet, kde kdo jezdí. Párkrát jsem si ho všiml, to ano, ale spíš to řeknu tak, že je škoda, že ty góly nedal, když měl náš dres (úsměv).

Když srovnám jeho formu z Kladna a Třebíče, tak bych možná doporučil více hráčům Rytířů na chvíli trikot převléknout. Co vy na to?

(smích) To bych tedy raději nedělal. Já doufám, že až se Peky vrátí, tak si přinese formu, kterou má teď.

Teď vás čeká poslední tým tabulky, jedete do Mostu. Nehrozí podcenění soupeře, což už jste několikrát v sezoně předvedli?

Já bych aspoň z osobního hlediska nemluvil o nějakém podceňování. Je to zápas jako každý jiný a člověk se musí připravit na sto procent. Že mají na prsou jmenovku Most a že jsou poslední, to nic neznamená. Jsou kvalitní hráči hlavně z Litvínova, a i když jsou poslední, tak my v téhle lize vidíme, že je to pokaždé boj.