Kladeňáci tuší, že je čeká hodně těžký sok. „Bude plno, oni do toho půjdou jako o život. Ale s kluky z NHl můžeme vyhrát každý zápas," říkal po výhře nad Třincem 3:1 Jan Hlaváč, autor první branky.

Hvězdní Rytíři Jágr, Plekanec, Tlustý, Kaberle a Židlický jako jediná kladenská řada vyšla naprázdno, o to větší je ale naděje, že dnes budou opět skórovat. „Proti Třinci měli také tutovky, jen jim to tam nenapadalo. Góly budou dávat dál," směje se Hlaváč.

Tým stále ještě nemůže počítat s trojicí nemocných forvardů. Bicek po zánětu kolenní čéšky už začíná trénovat, zato Látal, jenž kvůli pohmožděné krční páteři musel na kapačky, se ještě neuzdravil.. A letní posila Obdržálek stále laboruje se zápěstím. „Ve Zlíně jsem v kariéře moc nehrál, tehdy byli spíš v první lize, ale prostředí je hokejové a věřím, že ještě zabereme. Tým na to má," říká asistent kouče Petr Tatíček.

A Zlín? Doma je zatím výborný, ztratil až poslední duel s Chomutovem na nájezdy, které rozhodl na sever Čech půjčený Kladeňák Michael Frolík. Berani ale porazili třeba silnou Kometu (4:3 v prodloužení), předtím i Slavii a Vary.

Ve Zlíně hrál Tatíček jedinkrát

Petr Tatíček a jediný zápas odehraný ve Zlíně? U obránce s tolika lety v nejvyšší soutěži, kde odehrál 247 zápasů, je to docela divné. Nicméně zřejmě pravdivé, protože jak Zlín, tak bohužel i Kladno, mezi roky 1982 a 1990 (to Tatíček zamířil do Německa) docela často padaly o soutěž níž.

Zlín, tehdy ještě Gottwaldov, platil spíše jako rodiště talentů. „Já u nich hrál jedinkrát, a to ještě na vojtě za VTJ Vyškov. Pak si mě do druhého roku vojny vyhlédla Dukla Jihlava, ale měli i dost kluků pod smlouvou, takže na ně zbyla pozice sedmého beka. Tehdy jsem se v Kladně ptal, co mám dělat a poradili mi, ať se raději vrátím do Vyškova a pravidelně hraju. Udělal jsem to, ale později trochu litoval, Jihlava vyhrála v té sezoně ligu a já tak defakto přišel o mistrovský titul, který jsem už nikdy nezískal," usmívá se nostalgicky Petr Tatíček.