Rytíři totiž po čtyřech porážkách v řadě, při nichž vybojovali jediný bod za prohru v Prostějově, klesli až na dvanáctou příčku tabulky a fanoušci se jim smějí, že skončí v baráži s Řisuty. Malou vesničkou z kladenského okresu, kde vybudovali šikovní lidé výborný druholigový tým.

Navíc hrají Rytíři další těžké zápasy a soupeři už ztratili všechen respekt, jaký na samém začátku ročníku měly Most nebo Ústí nad Labem.

„Naše mužstvo má mnohem na víc. Současné postavení v tabulce rozhodně neodpovídá tomu, kde by mohlo a mělo být," uvědomuje si sportovní manažer klubu Martin Vejvoda.

Mnozí fanoušci láteří právě na vedení klubu, že tým do těžkého podzimu s jednadvaceti zápasy na hřištích soupeřů neposílilo víc. Dokonce i trenér Jiří Čelanský po utkání v Jihlavě prohlásil, že jeho hráčům chybí k úspěchu více umu.

Právě Čelanský je jedním z hromosvodů zloby fandů, někteří proti němu sepisují na facebooku i petici. Je pravda, že hráčský materiál nemá právě výstavní, že hrát pořád na stadionech soupeřů není nic lehkého. Ale také je pravda, že mladý trenér nemá výsledky, a to dlouhodobě od svého zimního příchodu do Kladna.

Drží ho Jaromír Jágr mladší. Majitel klubu ale odcestoval do zámoří a na řešení problémů jaksi nikdo jiný není.

Jágr vyřídil sponzory, vyřídil dotace z města. Všechna čest. To je nejtěžší práce a nikdo ji tak dobře nezvládne jako on. 

Ale kádr zoufale oslabil, vždyť odešli Patera, Kaberle, Doudera plus Treille, Bílek, Procházka, Kuchler, Černošek.
Přišli neznámí mladíci, dále plzeňský Pitule (což byl dobrý krok) a Stach, jenže ten je zraněný a také mladý. Tohle se přece ani sponzorům nemůže líbit.

I proto už – ikona neikona – někteří spílají také Jágrovi. Srovnávají ho s s jeho kamarádem Martinem Strakou, který vzal záchranu západočeského týmu za jiný konec, na jehož konci byl zisk mistrovského titulu.

Jágra mnozí kritizují nejen pro to, že tým neposílil, ale také kvůli tomu, že nejmenoval nového ředitele místo v létě odstoupivšího Václava Bartoše.

Také on musel všechny své kroky s Jágrem konzultovat, což je v pořádku, ale mají k sobě lidsky blízko a persona jeho typu nyní chybí.

Jágr nesouhlasí, v úterý večer na klubovém webu prohlásil, že každý člověk v klubu zná svou roli. „Každý zná své povinnosti, áčko má na starosti Martin Vejvoda. V komunikaci na dálku při dnešních možnostech nevidím sebemenší problém," vzkázal Jágr ze zámoří a zopakoval, že do hráčů ze současného kádru Kladna vkládá důvěru a počítá s posilováním v průběhu ročníku.

Sportovní manažer Rytířů Martin Vejvoda vyslal hráčům ostré varování, že pokud ani ve středu v Třebíči nezaberou, přijdou změny v kádru a někteří mohou zamířit na hostování do druhé ligy.

Kladenský hokej se ocitl na křižovatce, jenže motor jeho bouráku zhasl. A mizí jedna zelená za druhou. Až naskočí další, už musí být motor v běhu a zahřátý. A pak ani doleva, ani doprava. Jediná cesta je přímo. Sice s opatrností, ale ne úplně pomalu. To může jen traktor, ostatní ploužící se vozidla na silnici riskují…