Mladší Jágr sice popřel nějaký finální závěr, ale přiznal, že obě strany si uložily „domácí úkoly" a poté se sejdou znovu. Jednání okomentoval pro Deník také primátor Kladna Milan Volf, město je totiž třicetiprocentním vlastníkem klubu a převod licence může zablokovat.

„Myslím, že na vstup jiného klubu do Kladna je pozdě, mužstvo mají Rytíři už poskládáno. Do převodu sice můžeme zasáhnout, ale nic takového dělat nebudeme a budeme akceptovat rozhodnutí rodiny Jágrů jako většinového vlastníka," řekl Deníku Milan Volf.

Ten situaci už několik týdnů konzultuje s Jaromírem Jágrem starším, který je zásadní hybnou pákou kladenského hokeje. Společně dokonce absolvovali jednání s Jaroslavem Veverkou mladším a právním zástupcem Štěpánem Polášem, jenž zastupuje kluby z Kladna i Chomutova. „Z jednání vyplynulo, že vstup rodiny Veverků do Kladna aktuálně není akceptován," vysledoval první muž kladenského magistrátu.

Štěpán Poláš stanovil podle Volfa i podmínku chomutovského vstupu do Kladna. Týkala se pochopitelně peněz, které Piráti původně žádali a vlastně dál žádají po zastupitelstvu Chomutova. „Od Kladna chtěli pro sebe pětadvacet milionů korun za to, že do něj vůbec vstoupí. S tím, že by oni a někdo z rodiny Jágrů vlastnili nějaká procenta ve společnosti. S tím jsem já ani mí kolegové samozřejmě nesouhlasili, je to nepřijatelné a já to rozhodně nemohl akceptovat," rezolutně odmítl Milan Volf, že by se město do transakce zapojilo.

Podle něj by totiž navíc hrozil i velmi nepříjemný scénář: město dá 25 milionů, Chomutov přejde do Kladna, ale už bez hvězdného Červenky a klidně se může stát, že z extraligy spadne. „Pak by to byly úplně vyhozené peníze."

Přesto by Milan Volf chtěl, aby se do Kladna nejvyšší hokejová soutěž vrátila, koneckonců sám ji mladý za středočeský klub hrával a hodně výraznou stopu zde zanechal jeho otec Jaroslav, trenér mistrů republiky. „Vždycky jsem chtěl extraligu v Kladně. Ale aktuální mužstvo po zkušenostech, které nabylo, je dobře naladěné, panuje v něm bezvadná atmosféra, vytvořila se super parta. Dávám rozhodně přednost sportovnímu postupu a z mého pohledu má Kladno potenciál. Zejména pokud by se natrvalo vrátil Jaromír Jágr mladší a mohl se věnovat klubu na sto procent," dodal Milan Volf s tím, že příští týden bude mít více informací.