„Chceme, aby byla udělána hloubková kontrola. Pokud by pak byl potřeba udělat audit, uděláme audit," řekl primátor Kladna Milan Volf (Volba pro Kladno).

Kladenští zastupitelé v červnu schválili pozastavení milionových dotací pro hokejový klub. Důvodem byla i faktura na více než 11 milionů korun pro Jágrovu společnost odporující podmínkám smlouvy mezi městem a klubem. Klub podle ní nesmí platit peníze společnostem, které jsou personálně nebo finančně propojeny s klubem. Při kontrole byla ale objevena faktura společnosti Jágr Team, která patří Jágrově rodině.

Mezi nesrovnalostmi, které Kladno objevilo ve vyúčtování dotací, byla i Společenská smlouva firmy Hokej Kladno. Zatímco zastupitelstvo schválilo, že má valná hromada rozhodovat 90 procenty hlasů, podle smlouvy, která je založena v obchodním rejstříku, to je dvoutřetinovou většinou, což by mohlo ohrozit zájmy města, které by ztratilo možnost účinně hlasovat. Kontrola objevila i další problémové faktury a naopak nenašla doklady o činnosti kontrolní rady.

Tématu se budeme věnovat v pátečním tištěném Kladenském deníku (18. září).