„Je to pro nás citelná ztráta, ale nebudeme mu bránit v odchodu," řekl trenér Ústí Miroslav Mach. Zájem o Kloze prý iniciovalo Kladno. „Ozvali se, že by ho chtěli, a Honza s tím souhlasil. Nejedná se o dohodu mezi kluby. Honza má ambice a když se vyskytla šance, tak se ji rozhodl využít. Jsem na to zvědavý. Honzovi přeju, aby se mu dařilo, mimo zápasu proti nám," smál se ústecký kouč.

Ústecký odchovanec je druhým nejproduktivnějším mužem soutěže (14+12). Kloz se prosazuje i přesto, že z Ústí odešel právě do Kladna jeho loňský spoluhráč David Tůma a dlouho nehrál ani další kumpán do party Jaroslav Roubík. Právě tihle tři se na jaře zasloužili o to, že Ústí senzačně vyřadilo Kladeňáky ve čtvrtfinále. Kloz vstřelil Rytířům jeden gól a na sedm přihrál. 

V Ústí teď budou spoléhat hlavně na veterána Roubíka. „Jarda je po zranění, navíc měl střevní potíže a za dva týdny zhubl sedm kilo, ale zase se do toho dostane," ujistil Mach. „V kabině něco řádilo, v Třebíčí se hráči prali o záchody. Kluci zeslábli, ale zvládli to dobře."