Kladenští Čerti bojovali roky spíše v horních patrech tabulky, letos je to ale jinak. Zejména na poslední víkend asi raději zapomenou, v Praze totiž dostali ve dvou zápasech celkem 21 branek a dali jen čtyři. Nutno dodat, že celky Prague Rats (11:1) a Roller Storm (10:3) extraligu jasně ovládají s obrovským náskokem.

Kladno bez hokejových hvězdiček Rytířů Strnada, Kubíka či borce německého Augsburgu Stielera nemělo šanci. Rats (Krysám) nebylo schopné dát branku ani poté, co se domácím zranil brankář a v kleci jen klečel.

„Musím domácím pogratulovat. Třeba Storm se letos hodně zlepšili. My je léta poráželi, ale teď nás vyučili,“ přiznal trenér Čertů Vladimír Kameš st., ale zůstal pozitivně naladěn. „Sázíme na mladé hráče a pro ty to byla výborná škola. Ti starší už nemají tolik chuti cestovat po republice, navíc o víkendu, kdy mají volno po tvrdé hokejové přípravě na suchu,“ dodal kouč devátého celku tabulky.

Jeho tým však ve zbylých pěti kolech hraje pokaždé doma, může mít tedy sestavu silnější. V sobotu přivítá v sobotu Hradec Králové (12) a v neděli Zlín (12) a Uherský Brod (15). Všichni jsou o kousek před Čerty.

Černošice nasbíraly o polovinu bodů méně než Kladno, pouhé tři, ale povedlo se jim to o uplynulém víkendu proti zmíněným druhým Roller Storm Praha (6:2). Tým sázející na perfektní individuality jako jsou David Sem, Pavel Mrňa nebo Robin Malý podal nejlepší výkon v sezoně, navíc se v hodně zajímavém mači držel i nabitých Rats (s týme s několika bývalými borci Berouna prohrál 11:18!). I on si teď zahraje hlavně doma (o víkendu s Novým Jičínem, Přerovem a Olomoucí) a desátou příčku bude chtít vylepšit.

Středočeši mají zastoupení také v I. lize. Rakovník opírající se hlavně o hokejisty zdejšího HC je v sedmičlenné tabulce aktuálně pátý a Cvočkaři Hořovice s o málo horším skóre o jedno místo za ním.

Prohlédněte si fotogalerii ze zápasů Kladna v Praze ZDE

Jan ŠEJHL, Rudolf Muzika