Žilinu v opakování loňského finále vyřadil Zebrák, jemuž stačila remíza, na kterou dosáhl v power-play dvanáct vteřin před koncem. Tím se vyvaroval rizika nájezdů.

„Když útočníci neproměňují šance, obrana je děravá jako ementál a brankář nemá svůj den, tak to dopadlo jak dopadlo," konstatoval trenér poražených Karel Stříbrný, jehož tým prohrával 1:3. Zápas měl hektickou koncovku plnou emocí i v hledišti, kde fandil plný autobus fanoušků hostů.

Až po nájezdech skončila sezona HC 1988 Kladno. Na ledě Solopisků hrál s deseti lidmi, přičemž na levém křídle měl druhého brankáře Petlána a po více než třech letech nastoupil Pritoka, který se blýskl dvěma góly! Zápas rozhodla třetí třetina, v níž domácí nastříleli sedm branek, a sérii v jejím finále jediný využitý nájezd.

Důl se ocitl v první třetině odvety na ledě Obecnice pod obrovským tlakem, z něhož vyvázl díky brankáři Schröderovi jen s třígólovým mankem. Posléze ale dokázal stav srovnat a až potom se projevilo, že měl jen deset hráčů. „Zpackali jsme si to už doma," poznamenal trenér František Dykast.

Skupina o 5. až 8. místo se nebude hrát, poněvadž HC 1988 Kladno a Jesenice neprojevily zájem, první březnový víkend si tudíž přímo o páté místo zahrají Žilina a Důl Kladno.