Hrdinou utkání byl útočník Simon Náprstek, který gólem na 2:2 zařídil prodloužení, v němž posléze proměnil trestné střílení a tím ukončil šestizápasovou sérii porážek!

„Výhru jsme moc potřebovali. Je to úleva a doufám, že příští utkání budou bodově podobná," přál si 20letý hokejista.

Úvodní část v podání jeho týmu ale stála za starou bačkoru. Až od druhé šel výkon nahoru. To už se přesunul z prvního útoku do třetího. „Občas je potřeba se sestavou zamíchat. Je vidět, že to k něčemu bylo," poznamenal forvard, jenž loňskou sezonu částečně strávil právě v Bílině.

Buldoci projeli středeční domácí utkání s Moravskými Budějovicemi na začátku třetí části, kdy šli dvakrát do třech. To se jim povedlo i v sobotu. Poprvé to bylo v úvodním dějství, podruhé ke konci utkání, kdy se ve třech bránili dvě minuty a pak ještě další tři ve čtyřech!

„Máme to skoro každý zápas. Je to naší nedisciplinovaností a občas se také upískne rozhodčí," posteskl si Náprstek.

Za spoluhráče si šel odsedět trestné právě on. V prodloužení pak rovnou při návratu z trestné najížděl s Kosem na gólmana. „Už jsem mohl střílet do prázdné, když si obránce stáhl puk pod sebe," přiblížil klíčový okamžik zápasu.

Při exekuci trestného střílení pak blafákem přihrál svému týmu bonusový bod. Byl to už pátý Náprstkův zásah v sezoně. „Doufám, že to bude ještě lepší," smál se autor dvou sobotních branek a dodal, že bývalí bílinští spoluhráči to vzali sportovně.

Bílina – Řisuty 2:3 pp.
Branky: 14. Salač, 18. Procházka – 31. Kos,  35., 61. Náprstek. Třetiny: 2:0, 0:2,  0:0 – 0:1.
Řisuty: Schwamberger  –  Kašák, Slánský, Sedláček, Bílek, Jirouch, Tomáš – Náprstek, Redlich, Landa – Záleský, Kraus, Krpata – Hlusička, Kos, Vlček.