Tým z Třebíčska je šestý, má však o dvě utkání méně než  první Tábor na který ztrácí čtyři body. Je tudíž zřejmé, že třinácté Buldoky  čeká silný protivník, proti němuž bude složité rozšířit konto výher, kde svítí trojka.

„Vůbec je neznám a nevím, co do nich můžeme čekat. Vím jen, že málo branek dávají a málo dostávají," řekl kapitán Řisut Jakub Kraus, jenž si moc dobře uvědomuje, že jeho tým se ocitl ve složité situaci.

„Začátek sezony nás nezastihl v dobré kondici a herní pohodě jako v minulých sezonách," ví útočník, jenž má na kontě 260 startů v extralize.

Připustil, že na vině může být letní obměna kádru, který opustilo šest hráčů, jež nahradili mladíci. „Hrají dobře, problém vidím v starších, včetně mě. Ti by měli mančaft táhnout. Obrovský problém je, že nehrají to, co by měli," prohlásil.

V sobotu podlehli Buldoci na ledě druhého Kolína 3:4. Krausovi zápas připomněl veleúspěšnou loňskou sezonu, již zakončili finálovou sérií s Táborem.

„Odehráli jsme tam výborné utkání v podobném stylu jako jsme hráli loni. Leží na nás ale těžká deka, kterou je těžké odkopat. Když se zápas láme, tak nedáváme góly, což se loni dařilo," mínil čtyřiatřicetiletý hokejista s vírou, že brzy vše v dobré obrátí.

„Pevně věřím, že mužstvo v sobě sílu má. Loni z toho vykrystalizovalo finále a myslím, že se budeme pohybovat od šestého do desátého místa. Na to potenciál máme. Dnes bychom se mohli odpíchnout  a začít šňůru tří čtyř povedených zápasů.  Teď se to přímo nabízí," řekl Kraus před souboji s Budějovicemi, Bílinou a Nymburkem.

Středeční utkání začíná v 18 hodin.